Sony příští týden vydá menší PlayStation 4 a updatem podporu HDR pro všechny typy PS4
zdroj: tisková zpráva

Sony příští týden vydá menší PlayStation 4 a updatem podporu HDR pro všechny typy PS4

7. 9. 2016 22:20 | Novinky | autor: Adam Homola |

Sony po pár týdnech mlčení konečně oficiálně potvrdila existenci hubenější PlayStation 4. O menší variantě PS4 jsme se dozvěděli už v srpnu, kdy Sony neunikly jen informace, ale samotná konzole. Nová PlayStation 4 bude podle očekávání menší a hlavně tenčí verze původní PS4 a nebude vedle ní koexistovat – "slim" stávající verzi konzole na pultech obchodů nahradí a stane se standardní verzí.

Nová PlayStation 4 přijde na trh už příští týden, konkrétně 15. září a to za cenu 299 eur. Což pro české hráče znamená 8 230 Kč. Výkon konzole tak bude stále na úrovní klasické PS4, která nebude ochuzena ani o technologii High Dynamic Range (HDR).

Ta bude v nové PlayStation 4 přítomna už v základu, zatímco všechny stávající modely konzole, včetně těch úplně prvních z roku 2013, dostanou příští týden podporu HDR formou aktualizace firmwaru. Díky HDR si tak budou moct všichni majitelé jakékoliv verze PlayStationu 4 užít lepší tonální rozsah obrazu, což by mělo v praxi znamenat bohatší a plnější barvy a tím pádem o kousek lepší uvěřitelnost scén.

ps4_slim_hw zdroj: tisková zpráva

Sony v tuto chvíli ještě nezveřejnila například srovnávací obrázky či videa a ze streamu akce PlayStation Meeting to zase tak dobře poznat nebylo, ale technologií HDR se chlubí i nedávno uvedený Xbox One S. V případě původní i nové verze PS4 tak nepůjde o nic výrazně odlišného a praktický dopad HDR na kvalitu obrazu u her bude velmi podobný jako v případě Xbox One S.

Samotné HDR nevyžaduje nijak výrazně vyšší výkon, jako spíše kompatibilní monitor či televizi. Jestliže máte doma televizi podporující HDR, budete z nového updatu firmwaru, či rovnou nové PS4, těžit a hrát přímo v HDR.

Nejnovější články