Šéf vývoje Diabla III končí, půjde na jiný projekt
zdroj: tisková zpráva

Šéf vývoje Diabla III končí, půjde na jiný projekt

18. 1. 2013 11:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Dawn of War, Company of Heroes, Diablo III. Za několik let si bude moct Jay Wilson přidat do životopisu další velký projekt. Herní veterán, který se k Blizzardu připojil v roce 2006, z firmy neodchází. Wilson ale na Battle.net fórech oznámil, že se rozhodl skončit coby šéf vývoje Diabla III a v rámci Blizzardu se přesune na jiný, nejmenovaný projekt. Po sedmi letech jeho vedení tak dostane Diablo III nového šéfa. Kdo jím bude se zatím neví a nevylučuje se, že to nebude nikdo ze stávajícího týmu, ale někdo mimo Blizzard. Někdo, kdo by mohl přijít s novými nápady.

Wilson hráče na fórech ujistil, že na Diablu se prozatím nic nemění. Zdůraznil, že na hře nedělal jeden člověk a že jeho tým, který vývoji věnoval mnoho let, pořád zůstává. Stejně tak se nic nemění na podpoře hry a neustálém vývoji, jak je u Blizzardu zvykem. Neustálý přísun patchů, ať už opravujících chyby nebo přidávajících nové věci, nás nejen v letošním roce nemine. “S tímhle se můžete na Blizzard vždycky spolehnout: za našimi hrami si budeme vždy stát a budeme se je všemi silami snažit podporovat a vylepšovat,” napsal na fórech Wilson.

Důvodem Wilsonova odstoupení z pozice hlavního kormidelníka Diabla III, jedné z nejúspěšnějších her Blizzardu a nejprodávanějších PC her za poslední dobu, je kreativní vyčerpání. Vývojem jednoho projektu trávil sedm let a už se dostal do fáze, kdy chce zkusit něco nového. Byť pořád v rámci jedné firmy, ale nový projekt je nový projekt. Když vezmeme v potaz i nadcházející datadisk, tak by vývojem jedné hry strávil Wilson dekádu. Zatím sice nic nevíme, ale je možné, že pro Diablo III vznikne i druhý datadisk. Minimálně bylo něco s názvem “Diablo 3 X2” v oné tabulce, která před pár lety firmě unikla.

První datadisk pro Diablo III vyjde letos těžko (na BlizzConu jistě dojde na oznámení) a druhý datadisk by tak mohl teoreticky vyjít někdy v letech 2015/2016. A to je už hodně dlouhá doba na to být pořád u jednoho jediného projektu. Ostatně i World of WarCraft neustále obměňuje různé kreativce, přičemž někteří z těch nejzkušenějších jdou pracovat na nové Blizzardí MMO hře, Titanovi. Nijak překvapivá nebo nestandardní by tak zpráva o odchodu Wilsona být neměla.

Wilson bohužel ani nenaznačil, na čem bude za pár týdnů, až definitně Diablo III opustí, pracovat. Asi nebude sedět na telefonu a dělat support pro WoWko. WarCraft 4, pokud by to měla být strategie, můžeme i přes jeho bohaté RTS zkušenosti asi vyloučit. Blizzardí RTS tým bude mít ještě dlouho plné ruce práce se StarCraftem II. Pokud tedy nebude dělat Wilson nějakou zbrusu novou věc, tak se nabízí nový datadisk do World of WarCraft, nebo spíše ten Titan. Uvidíme za pár let.

Nejnovější články