S novými keltskými národy v Total War: Attila můžete znovu dobýt Británii
zdroj: tisková zpráva

S novými keltskými národy v Total War: Attila můžete znovu dobýt Británii

18. 3. 2015 10:27 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Předchozí dvě DLC k Total War: Attila sice nabídla zajímavé frakce (kmeny, z nichž později povstali Vikingové a germánské trio Langobardi, Alamani, Burgundi), ale navzdory několika novým jednotkám a unikátním vlastnostem se za ně hrálo stejně jako za zbytek germánské Evropy v základní hře. DLC s názvem Celts Culture Pack ale konečně nabízí frakce, které chci v boji zkusit, protože by měly nabídnout jinou taktiku a odlišný styl hraní. nejdříve však musím vyřešit, kde se nakonec usadí mí Evropou táhnoucí Sasové.

DLC rozšíří Attilu o trojici keltských národů. Prvním z nich jsou Ebdaniané, jejichž jméno se odvozuje od osady Eblana, jak ji nazval Ptolemaios. Možná bude ale snazší říct, že Eblana je historiky považovaná za dnešní Dublin a ostrov, který budou mít Edbaniané pod palcem, je dnešní Irsko. V tomto případě tedy hrajete za bandu naštvaných Irů na koních, kteří mají díky ostrovu dobrou pozici, a nejspíše i pár funkčních osad.

Druhým novým národem jsou Kaledoňané, kteří jsou díky své pozici v nešťastné roli nárazníkového národa mezi severní Británií a Římem. Ale jak víme, Řím má plné ruce práce, aby se udržel naživu a z nárazníkového území se stává dobrá základna pro nájezdy na jih.

Třetím keltským národem jsou Piktové - modře pomalovaní, divocí. V Attilovi jim patří sever Británie, což není strategicky špatná poloha, ale nejspíše budou mít problémy s uživením populace. Na druhou stranu, kdo chce zůstat věčně trčet na severu?

zdroj: Vlastní

Keltské národy budou mít několik unikátních vlastností a speciální kampaňové události, které podpoří vyprávění jejich „příběhu.“ Najdete u nich i unikátní technologie a specifické prestižní budovy, na které bude těžké našetřit, ale hlavně bonusy pro plenění a vypalování měst.

Nejlépe ale zní jejich gerilová taktika. Ve výsledku budou moci rozmístit své jednotky skoro všude na bojišti, včetně týlu nepřítele. Už jen proto, abych zkusil obkličování římských a germánských formací, budu muset začít za Pikty. Samozřejmě, že s vládcem, co se jmenuje Bran Mak Morn. Celts Culture Pack zatím k dostání není, ale dá se čekat, že stejně jako předchůdci bude stát 7,5 eura.

Nejnovější články