První detaily o expanzi Dragonfall pro Shadowrun Returns
zdroj: tisková zpráva

První detaily o expanzi Dragonfall pro Shadowrun Returns

19. 11. 2013 10:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Už nějaký ten pátek se ví, že pro povedené kyberpunkové RPG Shadowrun Returns kutí přímo její tvůrci novou kampaň. Doposud se o ní mluvilo jako o „Berlínské“ a to bylo asi tak vše. Nyní se Harebrained Schemes pochlubili s detaily a také rámcovým datem vydání.

Expanze se bude jmenovat Shadowrun: Dragonfall a ano, zavede nás do Berlína. Tedy přesněji řečeno Svobodného města Berlín, velmi zajímavé entity uprostřed Evropy. Berlín se nachází ve stavu „stabilní anarchie“, kdy křehkou rovnováhu moci na hliněných nohách udržují megakorporace, politická uskupení a zájmové skupiny, které disponují větším či menším zbrojním arzenálem a schopnými agenty.

V Berlíně se dá, pokud jste runner, dobře a rychle vydělat, ale je problém přežít dost dlouho na to, abyste si je užili. Jenže tohle idylické soužití několika žraloků v jednom bazénku může narušit snad až apokalyptická událost, která se jmenuje Dragonfall a byla předpovězena v prvních dnech po Probuzení. Nu a přijít na to, oč jde, vyřešit tenhle problém, přežít a hlavně si hezky nahrabat, bude na vás a vaší skupince shadowrunnerů.

Těch budete mít celou partičku. Každý bude jiný, každý bude umět něco jiného, každý má jinou osobnost, motivace a příběh. V rámci Dragonfallu dostanete do ruky samozřejmě i nové hračky jako je sniperka, granátomet, ochromovací pistole, nový cyberware, prostě všechno možné. Celý Berlín bude samozřejmě posetý novými postavami, ale to se tak nějak čekalo.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nové budou i modely prostředí a také hudba Sama Powella. Z herního hlediska ale považuji za skvělé oznámení, že konečně budete moci ukládat, kde budete chtít! Takže už žádné čekání na přechod mezi misemi. Navíc se to bude týkat v updatu i první kampaně - Pojistky mrtvého muže. Nových funkcí se dočká i editor, což potěší ty tvůrčí a trpělivější z vás.

Shadowrun: Dragonfall vyjde v lednu příštího roku na PC, OSX a Linux. Pro podporovatele z Kickstarteru bude zdarma, pro ostatní za 15 dolarů, respektive 25, pokud ještě nemáte základní hru, tedy Shadowrun Returns.

Nejnovější články