Průměrná Xbox One akce Ryse: Son of Rome vyjde na podzim pro PC
zdroj: tisková zpráva

Průměrná Xbox One akce Ryse: Son of Rome vyjde na podzim pro PC

7. 8. 2014 21:39 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Crytek se v posledních týdnech promenuje v médiích zejména jako adept na ukázkový bankrot, který se německá firma snaží odvrátit kupříkladu prodejem hry Homefront: The Revolution německé firmě Deep Silver (Koch Media), která s hrou převzala odpovědnost i za, nyní již bývalou, pobočkou Cryteku v Anglii. Německá spolupráce Cryteku a Deep Silver jde ovšem za hranice Homefrontu, protože druhá jmenovaná firma má podle dnešní tiskovky distribuovat letos na podzim v krabicích i PC verzi průměrné Xbox One řežby Ryse: Son of Rome (viz recenze od Gábiny).

Informace o portu Ryse na PC není překvapivá bez ohledu na úhel pohledu, který zvolíte nebo zastáváte. Ryse, jako jedna z mála exkluzivit konzole Xbox One, hráče příliš nezaujala. Údajně problematický a několik let trvající vývoj vyústil v nevalné prodeje, které nedosáhly ani milionu kusů. V Microsoftu asi měli jiná očekávání (což platí i pro hráče), proto se nebránili a povolili vydání PC portu. Tolik ale ke spekulacím, následují tvrdá fakta.

PC verze Ryse vydá krabicově Deep Silver a digitálně (Steam a spol.) Crytek, přičemž hlavní přidanou hodnotou PC verze má být vydání hry včetně všech DLC v jednom balíku. Crytek se v tiskové zprávě snaží naznačit, že podpora 4K rozlišení PC hráče natolik odvaří, že zapomenou na pitomý příběh a nudnou hack and slah hratelnost, ale moc se to Němcům tureckého původu nedaří. A zvolání, že PC verze Ryse „bude benchmarkem grafické kvality PC her letos a pravděpodobně i v dalších letech,“ je vysloveně směšné. Jakoby v Cryteku neviděli, že už Crysis hrám se nevedlo nijak skvěle, když nenabízely žádný extra zážitek, přestože byly technologicky nadupadné.

PC verze Ryse krom 4k rozlišení nabídne v základu Colosseum Pack (dvě postavy a dvě aréna mapy), Mars Chosen Pack (jeden skin, čtyři aréna mapy, surival mód), Duel of Fates Pack (dva skiny, dvě aréna mapy, dvě survival mapy, pět singleplayer aréna map) a Morituri Pack (tři aréna mapy, dvě survival mapy, pět singleplayerových aréna map). PC verze rovněž obsáhne multiplayerovou mapu, která byla součástí speciální edice Xbox One verze hry.

PC verze Ryse bude obsahově skutečně nabušená, o tom není pochyb. A vydání PC verze sama o sobě je zajímavá záležitost. Bohužel je také Ryse v základu nepříliš zásadní hra, jejíž PC port tak z principu nebude žádnou zásadní událostí. Kdyby vyšla PC verze Halo: Master Chief edice, půjde s ohledem na kvalitu Halo her o mnohem větší terno... Ale tak snad se dočkám.

Nejnovější články