PlayStation VR jde v ČR do prodeje 13. října za 10 990 Kč
zdroj: tisková zpráva

PlayStation VR jde v ČR do prodeje 13. října za 10 990 Kč

20. 6. 2016 11:51 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv bylo už v původním oznámení data vydání PlayStation VR řečeno, že by měl systém virtuální reality pro PlayStation 4 vyjít u nás, stejně jako ve zbytku světa, nyní už to máme oficiálně potvrzené podruhé. V České republice tedy vyjde PS VR 13. října, stejně jako ve zbytku vybraných zemí, které se vešly do první vlny, a jeho cena byla stanovená na 10 990 korun. Mimochodem, Česká republika se tak dostala mezi 24 zemí, které v první vlně jsou.

Další důležitá informace se týká her od Sony, které budou v den vydání k dispozici. Jedná se o šest titulů v širokém cenovém spektru. Nejdražší bude opravdu pěkně vypadající titul Rigs, který vás vyjde na 1799 korun. Jde o arénovou střílečku, v níž bojujete v kokpitu svého robota. Je jasné, že chce Rigs chce využívat virtuální realitu, ale zároveň jí nezapomene doplňovat i hratelnost.

zdroj: Archiv

VR Worlds naopak těží především z toho, že vám ukáže možnosti virtuální reality spojené s hrou. Stojí 1099 korun a nabízí pětici scénářů – The London Heist vás nechá vyloupit banku, projedete přestřelkou se soupeřícím gangem. Scavengers Odyssey vás vezme do vesmíru v terénním futuristickém vozítku, kdy bojujete s cizími formami života a hledáte ztracený artefakt. Ocean Descent se odehrává v kleci proti žralokům během sestupu do hlubin oceánu, kde se budete moci vynadívat na žraloky, korálové útesy a další krásy podmořského světa. VR Luge nabídne rychlou jízdu rušnými silnicemi a Danger Ball futuristický sport, kde fauly patří mezi povolené taktiky.

Za 529 korun pořídíte Until Dawn: Rush of Blood, akční hororovou jízdu, kde jde návštěvníkům opravdu o život. Za stejnou cenu si pořídíte Super Stardust, což je předělávka původní hry z PS3, ovšem tentokrát se postavíte emzákům z kokpitu své stíhačky. Ze stejného ranku a za stejnou cenu je i Hustle Kings VR, tedy kulečník hraný z pohledu vlastních očí. Obě hry půjde pořídit v upgradu za 289 korun z původní verze. Za 289 korun pak pořídíte i virtuální puzzle Tumble VR.

 

zdroj: Archiv

Nejnovější články