Men of War: Condemned Heroes se zhlíží v sérii Commandos
zdroj: tisková zpráva

Men of War: Condemned Heroes se zhlíží v sérii Commandos

1. 7. 2011 16:06 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Poněvadž je Men of War značka v katalogu her 1C výjimečná tím, že jednotlivé tituly dostávají pravidelně slušná hodnocení, mohou se pochlubit početnou fanouškovskou základnou a navíc se obstojně prodávají, není divu, že se z ní snaží ruská firma vytěžit absolutní maximum. Krom nedávno vydaného Men of War: Assault Squad se připravuje MoW: Vietnam a nedávno byl v Praze oznámen titul Men of War: Condemned Heroes.

Skoro už se zdá, že takové množství her musí značku totálně znehodnotit, protože se v nich hráč nevyzná, ale to ukáže budoucnost. Důležité je, že se Condemned Heroes vydává poněkud jiným směrem než hry v hlavní sérii. Je to směr, který velmi mírně připomíná sérii Commandos. Hra bude bez multiplayeru a chce vás udržet na kraji židle v napětí příběhovým módem, v němž do nejriskantnějších akcí na východní frontě za 2. světové povedete jednu z nechvalně proslulých sovětských jednotek, složených z odsouzených oficírů. Jsou to přesně ty jednotky, které vznikaly na Stalinův příkaz a jejich akce jsou opředeny mnoha mýty. V rámci 15 misí, rozdělených do 4 kampaní, se zúčastníte zoufalých bojů v okolí ukrajinské Volyně (1942), čeká vás účast v operaci Bagration v rámci Sovětské letní ofenzívy roku 1944 v okolí Brestu, ale zabojujete si také v okolí polské Varšavy a budete se podílet na útočných operacích v okolí Štětina.

Vývojáři z interního týmu 1C si přizvali vojenského poradce z FSB (nástupnická organizace KGB), aby zajistili akurátnost historických detailů a nestavěli svůj titul na mýtech a smyšlenkách. Díky tomu bude ve hře také detailní encyklopedie, která by mohla být užitečná i ve hře samotné, když se dostanete do úzkých. Samozřejmě jen za předpokladu, že se hra bude historických detailů opravdu držet a nezačne si vymýšlet.

O tom, jak se Condemned Heroes bude hrát, bohužel dostatek informací není. Z informací, které jsme vytáhli z přítomných zástupců 1C, se však zdá, že již tak akční přístup obvyklý pro MoW hry, bude povýšen na druhou. Zatímco v normálních MoW titulech je přímé ovládání jednotek jednou z mnoha činností, které můžete/musíte zastat, v Condemned Heroes půjde o hlavní herní mechaniku. S tím souvisí i mnohem menší počet vojáčků, které budete mít pod palcem. A přestože nebudou mít vojáci žádné speciální schopnosti, stejně se celý koncept blíží pojetí známému ze zmíněné série Commandos, kde šlo také o záškodnické a velmi nebezpečné akce s malým počtem vojáčků.

Sami jsme zvědaví, s čím nakonec hra přijde, vyjít by měla v prvním kvartále příštího roku, což s přihlédnutím k faktu, že se jedná o Ruskou hru, znamená, že vyjde nejdříve někdy na podzim 2012.

Nejnovější články