Kevin Spacey jako záporák v prvním traileru na Call of Duty: Advanced Warfare
zdroj: tisková zpráva

Kevin Spacey jako záporák v prvním traileru na Call of Duty: Advanced Warfare

2. 5. 2014 10:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Dejme Call of Duty sérii pár let a dílů a nakonec se k mechům dostane. Po minulosti, současnosti a blízké budoucnosti se v Call of Duty: Advanced Warfare posouváme ještě o kousek dál do budoucnosti. Do doby, kdy armáda používá vznášedla a exoskelety. Letošní díl Call of Duty mají na svědomí vývojáři ze studia Sledgehammer Games a Advanced Warfare je jejich první vlastní hra pod hlavičkou Activision.

Sledgehammer je relativně nové studio (založeno 2009), které se skládá z bývalých vývojářů Dead Space, a pomáhalo třeba s dokončením vývoje Call of Duty: Modern Warfare 3. Letošní Call of Duty: Advanced Warfare je první vlastní hrou studia a navíc jde o první Call of Duty hru, na které se pracuje tři roky. Tradičně dvouletý vývojový cyklus CoD her, v jehož rámci se střídala studia Infinity Ward s Treyarch, se protáhl na tři roky právě díky zapojení Sledgehammer.

zdroj: Archiv

Moc toho o Call of Duty: Advanced Warfare zatím nevíme. Exkluzivní informace drží pod pokličkou redakce magazínu Game Informer, která do nového čísla připravila velké preview. Na oficiálním YouTube kanálu Call of Duty se však objevil alespoň trailer, který vypadá dobře. Nejde ani tak o technickou stránku nebo "wow" momenty, ale spíše o hlavního záporáka.

cod-advancedwarfare zdroj: tisková zpráva

V Call of Duty hrách se často objevují celebrity a herci z Hollywoodu, ale doposud hrám půjčovali jen hlas nebo obličej. Kevin Spacey si ale roli hlavního záporáka v Call of Duty: Advanced Warfare zahrál kompletně prostřednictvím technologie performance capture. Samozřejmě to má na vyznění videa pozitivní vliv, jak se můžete sami přesvědčit.

CODfullsize zdroj: tisková zpráva

Call of Duty: Advanced Warfare vyjde 4. listopadu 2014 na zatím neoznámené platformy. Hry se však určitě dočkají majitelé PlayStation 4, Xbox One a PC. Jestli Activision zapřáhne další studio a nechá udělat port na PS3 a X360, to je zatím ve hvězdách. Nebylo by však z obchodního hlediska moudré vynechat miliony potenciálních zájemců o hru, co mají doma PS3 nebo X360. 

Představení Call of Duty: Advanced Warfare se všemi nezbytnými detaily se dočkáme za necelé dva dny, jak naznačuje odpočet na homepage. V neděli už bychom tedy měli mít jasno nejenom ohledně platforem, ale i o všech podstatných vlastnostech nové CoD hry.

Nejnovější články