Je dobojováno: Warhammer Online v prosinci skončí
zdroj: tisková zpráva

Je dobojováno: Warhammer Online v prosinci skončí

19. 9. 2013 12:51 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Kde jsou ty časy, kdy mi jistý kamarád horečnatě tvrdil, že Warhammer Online je "novým WoWkem". Jasně, ani World of Warcraft se v poslední době nedaří jako dřív, s Warhammerem je však nyní definitivní amen. Mythic totiž v dopise hráčům oznámil, že k 18. prosinci 2013 se hra odebere na onen svět.

Důvodem je prý vypršení licence od Games Workshop, ale s klidem se můžeme domnívat, že kdyby hra vydělávala mraky peněz, s prodloužením licence by nebyl problém. Momentálně se nezdá, že by se rýsovala nějaká snaha hru v libovolné formě udržet při životě. Můžeme však jen odpočítávat čas, než se vyjeví první petice. Poslední tři měsíce Warhammer Online přesto dávají vývojářům příležitost k nostalgickému vzpomínání na uplynulých pět let od vydání, k němuž došlo 18. září 2008.

Producentka Carrie Gouskos v oficiálním vyjádření na webu zamáčkla slzu při vzpomínání na odhalení hry během E3 2006, nadšení fanoušků i dlouhé pracovní hodiny. "Navzdory svým chybám byl Warhammer v rámci MMO sféry odvážným počinem. Nemyslím si, že by hru někdy nějaký kritik nazval nudným zážitkem," ujišťuje se Carrie v tom, že posledních pár let života nepromrhala prací na něčem marginálním.

Mimochodem, letos je to již druhá zrušená onlinovka ze světa Warhammer – free to play MOBA dílko s podtitulem Wrath of Heroes byla zrušena ještě během březnové bety.

Nejnovější články