Zisk World of Warcraft klesl o polovinu
zdroj: tisková zpráva

Zisk World of Warcraft klesl o polovinu

12. 9. 2013 17:25 | Byznys | autor: Ladislav Loukota |

Dlouho byl součástí popkultury a dobře ho znají i nehráči. Nyní se však zdá, že éra World of Warcraft spěje mílovými kroky ke svému finále. Vyplývá to alespoň z reportu uveřejněného Super Data Research, podle něhož v rekordně krátkém čase klesly příjmy o více než sto milionů dolarů.

Ve strohé řeči čísel činil zisk z WoW za duben 2013 "pouhých" 93 milionů, přičemž ještě za září 2012 to bylo 204 milionů dolarů. Blizzard tak v reakci zvažuje přijmutí dalších strategií podporujících mikrotransakce za hranice dosavadních primárně kosmetických úprav. Spekuluje se přímo o přechodu WoW na free-to-play model, který by měl zajistit trvalý přísun hráčů. Zároveň by však mohl odehnat dosavadní komunitu hry. Data totiž rozhodně nejsou na straně Blizzardu.

"Aby hra udržela například své příjmy z USA za rok 2011, musela by do svých řad konvertovat 53 % všech tehdejších amerických hráčů free-to-play her. Momentálně sice existuje mnohem více F2P her jak v USA, tak i celosvětově, a je tak jednodušší oslovit nové zákazníky. Zároveň však existuje i větší konkurence."

Blizzard tak nyní kráčí po tenkém ledě – buď přistoupí na plně F2P modely a riskuje ztrátu dosavadních věrných hráčů, nebo bude riskovat další potenciální úbytek. Vlastníte-li pod postelí balíček akcií Activision Blizzard, možná je na čase se jich urychleně zbavit.

Nejnovější články