Headlander od Double Fine je trhlá akční adventura s hlavou v hlavní roli
zdroj: tisková zpráva

Headlander od Double Fine je trhlá akční adventura s hlavou v hlavní roli

28. 8. 2015 14:25 | Novinky | autor: Adam Homola |

Double Fine oznámili novou hru a jak už asi tušíte, nebude to zrovna normální věc. Headlander je jedna z těch trhlejších a hůře vysvětlitelných her, na rozdíl třeba od Broken Age, která je klasickou adventurou. Headlander je mixem akční adventury a plošinovky zasazené do retrofuturistického světa inspirovaného sci-fi projekty ze 70. let. Svět je plný automatizace v utopii, která se nepovedla - lidstvo převedlo svoji mysl do robotických těl, kterým vládne pomatený počítač.

Vy jste poslední známý člověk ve vesmíru, ale tak úplně normálním člověkem nejste. Jste totiž jen a pouze hlavou. Nemáte vlastní tělo a hrajete jen za hlavu ve speciálním skafandru. Vtip je v tom, že s tou hlavou můžete "zaparkovat" na cizím robotickém těle a začít ho tak ovládat. Najednou tak dostanete všechny unikátní schopnosti a vlastnosti onoho těla. S civilistou můžete někam nepozorovaně proklouznout, s vojákem jde zase útočit apod.

Ve hře jsou i souboje, byť nebudou tou hlavní náplní: Headlander je primárně o prozkoumávání, řešení puzzlů a objevování všech různých zákoutí bizarního světa. Hra bude částečně i o taktice: klidně můžete zadokovat hlavu na vojákovi a všechny nepřátele vystřílet, ale možná že budete některé z jejich těl potřebovat pro snazší postup. Lepší tak je některé nepřátele nezabíjet hned, ale využít jejich těla například na otevření dveří.

zdroj: Archiv

Hra by neměla být podle IGN nijak zvlášť složitá či komplexní, ale už jen samotný styl i hratelnost budou pravděpodobně tak netradiční, že si budeme muset asi chvíli zvykat. Double Fine ostatně nejsou zrovna známí tvorbou konvenčních a neinovativních her, většinou přijdou na trh s něčím unikátním a Headlander není výjimkou.

Tentokrát byste Headlander na Kickstarteru, nebo teď už spíš Figu nenašli - Double Fine si sehnali vydavatele Adult Swim Games. Datum vydání zatím není nijak konkrétní, vývojáři prozradili jen to, že se hry dočkáme někdy v příštím roce A ještě méně řekli o platformách: nic. Jestli tak Headlander vyjde na PC a konzole, nebo třeba jen na mobilní platformy, je zatím ve hvězdách.

Nejnovější články