Grand Theft Auto III slaví 10. narozky, vyjde na iOS a Android
zdroj: tisková zpráva

Grand Theft Auto III slaví 10. narozky, vyjde na iOS a Android

13. 10. 2011 18:20 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Od soboty za týden uplyne přesně 10 let od vydání Grand Theft Auto III, kterou mnozí považují za přelomový sandboxový titul. Hra, která se na konto PlayStation 2 exkluzivity výraznou měrou podílela na budoucím veleúspěchu této konzole, vyšla později i na PC a nakonec i Xboxu. A brzy se podívá na další platformy, tentokrát mobilní. Desáté narozky oslaví hra vydáním na vybraných iOS a Android zařízeních, jejichž kompletní výpis najdete po rozkliku, stejně jako informace o figurce hlavního geroje GTA III, kterou Rockstar rovněž připravuje.

Sám jsem nesmírně zvědav, jak si šikulové z Rockstaru poradili s portem na dotyková zařízení, ať už jsou to mobily nebo tablety, ale věřme jim. Každopádně to bude pro všechny zúčastněné platformy velká pocta, hru podobného rozsahu a komplexity zatím žádná z nich nenabízí. Mobilní verze GTA III bude k vyzkoušení na Comic-Conu v New Yorku už tuto sobotu, k vydání by mělo, zatím za blíže neurčenou cenu, dojít během podzimu.

Společné s mobilní verzí uctí Rockstar výročí vydání GTA III dvěma speciálními zarámovanými postery (15 babek kus) s artworky krabic evropské i americké verze hry, ale hlavně speciální figurkou hlavního hrdiny Claudea se spoustou odmontovatelných a vyměnitelných titěrností za 150 babek. Fandové figurek nad tímto kouskem asi upustí nějakou tu slinu, nám ostatním přijde minimálně roztomilá. Ale každému, co jeho jest. Já si počkám na hru samotnou. Nejsem zkrátka zcela přesvědčený, že zážitek z hraní s dotykovým ovládáním bude plnohodnotný, i když technicky to asi bude ještě o fous lepší, než tenkrát na PS2.

Mobilní verze GTA III si zahrajete na následujících strojích:

Apple iOS zařízení: iPad 2, iPhone 4S (čili jen ten nový model)
Android telefony: Droid X2, HTC Evo 2, LG Optimus 2X, Motorola Atrix, Samsung Galaxy S2
Android tablety: Acer Iconia, Asus Eee Pad, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 10.1

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

 

Nejnovější články