Festival AFO přiveze do Olomouce vývojáře Kingdom Come, Take on Mars a Portal
zdroj: tisková zpráva

Festival AFO přiveze do Olomouce vývojáře Kingdom Come, Take on Mars a Portal

12. 4. 2014 10:00 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Ačkoliv se olomoucký festival AFO (15. - 20. dubna) zabývá dokumentárními filmy a popularizací vědy, už druhý ročník se jeho návštěvníci dočkají i bloku zaměřeného na hry. Zatímco loni se zabýval především promítáním několika dokumentů včetně Indie Game: The Movie, letos se opře především do přednášek několika herních kapacit. 

Celkem AFO pohostí tři události zaměřené na hry. Vlajkovou lodí budou dvě z nich, když v pátek 18. dubna do Vlastivědného muzea svezou čtveřici českých a zahraničních vývojářů.

Od 13:00 se v první části Hry jsou věda I předvede spojení her a edukace. V devadesátiminutové prezentaci se zde objeví Jim Van Vert (spolupodílel se na příšerném Rainbow Six 4 a bezvadném Portalu) a Llewellyn Falco (popularizátor programování).

V druhé části Hry jsou věda II od 15:00, taktéž ve Vlastivědném muzeu, pak dojde především na český úhel pohledu – v panelu se objeví zatím neupřesnění zástupci z Warhorse (Kingdom Come: Deliverance) a Martin Melichárek z Bohemia Interactive (s Take on Mars).

Krom této události proběhne ještě v úterý od 16:00 přednáška s tématikou Holky a hry, která bude pojatá o něco populárněji a pro širší, hrami nepolíbené, masy.

Po celou dobu festivalu, jehož program najdete zde a můžete v něm objevit i řadu dalšího cool obsahu, bude navíc v atriu olomouckého Konviktu na několika počítačích k vyzkoušení Take on Mars. Jak fatálně s jeho komplikovaným ovládáním budou olomoučtí hipsteři zápolit, se stejně jako loni dozvíte v reportáži z herní části AFO 49.

Nejnovější články