Escape Dead Island vás krom zombií potrápí i šílenstvím
zdroj: tisková zpráva

Escape Dead Island vás krom zombií potrápí i šílenstvím

1. 7. 2014 16:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Deep Silver oznámili další hru v sérii Dead Island s názvem Escape Dead Island, kterou připravují tvůrci ze švédského studia Fatshark. Hra stojí mimo hlavní příběhové linie a odvypráví cestu rozmazleného zbohatlického synáčka jménem Cliff Calo na ostrov Narapela, kde chce světu odhalit, co stálo za katastrofou na Banoi a natočit o tom dokument. Jak to dopadne asi tušíte, Cliff a v jeho kůži i vy budete bojovat nejen o přežití, ale i o vlastní příčetnost.

Escape Dead Island se od "velkých" Dead Island her liší nejenom příběhem, ale též hratelností, protože počínání Cliffa řídíte z pohledu třetí osoby a navíc se na Banoi objevíte beze zbraní. Nemalou část hry má tedy tvořit i nutné plížení.

Navíc, jak je Cliff stále víc a víc za hranicemi příčetnosti, svět kolem něj se mění, objevují se zprávy na nečekaných místech, oceán místo vody začne obsahovat krev, čas se natahuje... Prostě Cliffovi začne hrabat a hra vám to naservíruje jako funkční prvek hratelnosti.

Jinak by měla Escape Dead Island hodně sázet na příběh, nutnost se občas plížit a hratelnost jen pro jednoho hráče - žádnou kooperaci zde nečekejte.

Že by hra mohla být originální a ne jenom snahou o vyždímání značky naznačuje vedle hrátek s šílenstvím i komiksově stylizovaná grafika.

Studio Fatshark se podílelo na vývoji multiplayerových akcí War of the Roses a War of the Vikings a před třemi lety přišli s povedeným Bionic Commando Rearmed 2. Dobré hry tedy dělat umí.

Než příští rok vyjde Dead Island 2 nebo tvůrci ze studia Stunlock dokončí MOBA Dead Island: Epidemic, můžete své chutě na likvidování zombií ukojit v Escape Dead Island, která vyjde letos na podzim pro PC, PS3 a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články