Division vypadá jako MMO kombinace Rainbow Six a Ghost Reconu
zdroj: tisková zpráva

Division vypadá jako MMO kombinace Rainbow Six a Ghost Reconu

11. 6. 2013 3:37 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Překvapení na konec rozpačité konference Ubisoftu přineslo Tom Clancy’s The Division pro PS4 a Xbox One. Příbeh z alternativní současnosti, kdy Spojené státy podlehnou sofistikovanému bioteroristickému útoku a vy se spolu s ostatními hráči stanete agentem titulní Divize. Ta má za úkol zabránit rozpadu New Yorku na místo, kde by se líbilo Snakovi Plisskenovi, ale asi už ne tetičce May.

The Division je popisována jako online akční RPG, ale samotné záběry z hraní nejvíce evokují hry jako Rainbow Six nebo Ghost Recon. RPG prvky prý bude zastupovat kormě rozdělování zkušeností i obírání poražených nepřátel a tvorba předmětů. Division zní jako na pomezí mezi multiplayerovkou a klasickým MMO, ale blíže má asi k druhému.

Na titulu Massive prý pracuje od léta minulého roku a vyjít by měl někdy v příštím roce. Hra vypadá vizuálně opravdu skvěle, byť se přiznám, že už mi začíná tenhle apokalyptický přístup lézt krkem stejně jako střílečky z pohledu třetí osoby. Skoro si dnes můžete hodit korunou, zda konec přijde se zombíky a nebo krachem společnosti.

Je tedy třeba, aby skvělé vizuální pojetí doplňoval i dostatečně inovativní obsah. Na druhou stranu, akční online RPG tohoto stylu určitě nepatří mezi často vídané typy titulů. Zajímavě zní i leitmotiv letošního E3, jímž je asynchronní multiplayer přes tablet.

...

 

...

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články