Divine Space se pokusí oslovit fanoušky Star Control
zdroj: tisková zpráva

Divine Space se pokusí oslovit fanoušky Star Control

11. 10. 2012 15:51 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Poněkud nešťastné načasování si zvolil Antil Danilevski a jeho tým Dodo Games se startem Kickstarterové kampaně na vesmírné sci-fi dobrodružství Divine Space. Herní svět totiž aktuálně kulí oči a otvírá peněženky na projekt Star Citizen od Chrise Robertse a mám jisté pochybnosti o tom, že jim na to konto přijde zajímavá free-to-play záležitost ve stylu Space Rangers, Star Control, Homeworldu a tak trošku i EVE. Ale mě ambice týmu tak nějak do oka padla, proto si informace o hře, respektive KS kampani na Games cestu našla.

Zatímco budete poslouchat chytlavou ukázku hudebního doprovodu, můžete se o hře dozvědět, že jádrem hratelnosti bude cestování vesmírem ve vámi vytvořené, vybavené a vyzbrojené bárce a prozkoumávání/objevování planet, systémů, satelitů, základen a opuštěných lodí. Na všech těchto destinací budete dostávat přijímat úkoly, které budete plnit, ale starat se budete i o získávání a prodávaní různých zdrojů, obchodování, ale i diplomacii. Dojde samozřejmě i na souboje v takticko akčním stylu, ale ty zjevně nemají být tahounem hratelnosti.

Plánem tvůrců je zkonstruovat vesmír tak, aby se podobal tomu skutečnému, přičemž realisticky chtějí zpracovat i všemožné vesmírné jevy – chtějí totiž skrze Divine Space učit děti i dospělé, jak to ve vesmíru chodí, což je jistě chvályhodná snaha, kterou by třeba Lukáš Grygar mohl ocenit uznalým pomručením.

I příběhově mají tvůrci ambice nějak vyjít z reality, a tak všechny tři hlavní frakce i další tři frakce podružné nějakým způsobem reflektují vývoj, který by lidské konání ve vesmíru mohlo v dalších desetiletích a staletích nabrat. Z toho pak vychází nálepka sci-fi, kterou Divine Space hrdě nese na prsou a hodlá se jí zuby nehty držet v oblasti postav, technologických vynálezů, vztahů mezi frakcemi a tak dále.

Divine Space bude sice free-to-play hra, ale vývojáři se dušují, že k plnému vytěžení veškerého obsahu nebude třeba vysolit ani korunu navíc. Vlastně navíc, nebudete k tomu prý potřebovat žádné peníze, protože Divine Space má být k dispozici zcela zdarma. Ano, ve hře budou mikrotransakce, ale jejich použitím prý jen tvůrcům vyjádříte vděčnost nad tím, že hru vytvořili. Nedostanete se skrze ně k žádnému speciálnímu obsahu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Divine Space vyjde nejdříve na iPadu, poté na Android tabletech a následně i na PC, Mac a Linuxu. Zřejmě však jen za předpokladu, že tvůrci vyberou oněch 100 tisíc dolarů, které si stanovili jako cíl. Jak jsem psal, držím jim osobně pěsti, ale zároveň má důvěra, že cílovou částku vyberou, není zrovna nejpevnější. Nicméně, něco nového ve stylu Star Control či Space Rangers bych si milerád dal. Co vy?

Nejnovější články