Creative Assembly se vrhnou na značku Warhammer
zdroj: tisková zpráva

Creative Assembly se vrhnou na značku Warhammer

6. 12. 2012 14:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ano prosím, to si nechám líbit. Představte si Total War, ale s jednotkami a stranami, které znáte z fantasy Warhammeru. Posunování formací po mapě, natáčení tím správným směrem, rozdupání Empire na kusy, ehm... Toho se možná zase dočkáme, protože Creative Assembly, tvůrci série Total War, uzavřeli smlouvu s Games Workshop na použití fantasy universa Warhammer.


Tim Heaton z CA konstatuje: „Tento rok slavíme pětadvacetileté výročí a přišlo nám vhodné přijít s vysněným projektem ve spolupráci s tak zavedeným partnerem. Neskutečně bohatý a detailní svět Warhammeru je něco, s čím jsme vyrůstali a co na nás, jako hráčích i designérech zanechalo nesmazatelný otisk. Odměníme se Warhammeru v míře, v jaké jste to ještě neviděli. Přineseme pětadvacet let zkušeností a expertízy ve hrách s vysokým hodnocením, abychom přinesli zážitek, který budou hráči milovat“.

Asi není třeba debatovat o tom, že má fantasy Warhammer obrovský potenciál, který byl ve hrách sice několikrát solidně nakousnut, ale nikdy nebyl doveden k maximu. Různé kontinenty, armády, rozličné styly uvnitř armád, to je prostě potenciál, z nějž mohou počítačové hry těžit pořádně dlouho.

Pokud by hry měly alespoň zčásti adaptovat principy předlohy a přiblížit se klasikám jako je Dark Omen nebo Shadow of the Horned Rat, čeká nás pořádný nášup zábavných strategií. Samozřejmě, asi to ještě chvíli potrvá, protože Total War: Rome II vyjde až v druhé polovině příštího roku. Pro Creative Assembly může zároveň jít o sympatický způsob, jak si od série Total War na chvíli odpočinout a zabránit tak syndromu vyhoření z opakování stejného schématu.

Poprosil bych v prvním titulu (má jich být samozřejmě několik) nezapomenout na Druchii.

Nejnovější články