CD Projekt RED na GamesComu představí modderské nástroje
zdroj: tisková zpráva

CD Projekt RED na GamesComu představí modderské nástroje

9. 8. 2012 16:17 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

GamesCom je za rohem a už se nám objevují první informace o tom, co na něm uvidíme.

Což tak trochu vyvolává otázky, zda by nebylo lepší vše představit přes internet, když se to stejně dozvídáme předem. Nicméně to by nemělo ubrat na zajímavosti zprávy, která přišla od polského CD Projektu.


Ten hodlá na výstavě představit REDkit, což je modderský nástroj, který umožní „vytvářet komplexní, nelineární dobrodružství ve světě Zaklínače 2“. Více detailů zatím nevíme, ale budou asi poskytnuty společně s demonstrací právě na výstavě (takže úplně vše dopředu neuvidíme). Když přestaneme mudrovat nad smyslem výstav, co to pro komunitu tedy znamená?

Jaký potenciál pak z tohoto oznámení kouká? Inu, pokud se objeví dostatečně šikovní, nápadití a oddaní tvůrci, může se celý svět Zaklínače zase o něco rozšířit. Samozřejmě, díky tomu, na jaké úrovni je vyprávění samotné hry a její knižní předlohy asi budou na výsledné produkty komunity kladeny nemalé nároky, tedy pokud mluvíme o tvorbě celých dobrodružství. Ale znáte to, i kdyby je povedl jeden příběhový mod z dvaceti, je to vlastně pro hráče neoddiskutovatelná výhra.

Nejnovější články