Bohemia Interactive oznamuje Arma 3
zdroj: tisková zpráva

Bohemia Interactive oznamuje Arma 3

19. 5. 2011 16:03 | Novinky | autor: Petr Poláček |

České studio Bohemia Interactive oznamuje v relativně krátké době další novou hru. Po odbočce v podobě Take On Helicopters (první dojmy ze hry) se tentokrát jedná o očekávaný třetí díl v sérii taktických vojenských simulátorů Arma, který by měl vyjít v létě příštího roku.

Arma 3 dle tiskové zprávy přinese radikální vylepšení v oblasti enginu, zatímco bude stavět na zkušenostech s otevřeným herním prostředí a širokou nabídkou herních možností, které tvůrci nasbírali při vývoji předchozích dvou dílů a her v sérii Operace Flashpoint. „Jsme potěšeni, že můžeme představit novou generaci našeho herního enginu Real Virtuality. Díky rozšířenému potenciálu nového herního enginu věříme, že se Arma 3 stane nejlepší vojenskou hrou z naší produkce,“ vysvětluje ředitel Bohemia interactive Marek Španěl.

Příběh nové Army se však, zdá se, přesouvá poněkud více do budoucnosti, než bychom po předchozích dvou zářezech čekali. Armády Východu zatlačily jednotky NATO do západní Evropy, ze které se stalo poslední útočiště před blížící se porážkou. Ve snaze zvrátit nepříznivou situaci je zahájena operace Magnitude, v jejímž rámci je malá skupina speciálních sil a průzkumníků vyslána na ostrov ve Středozemním moři, hluboko za nepřátelskou linii. Akce je však prozrazena, průzkumné týmy zničeny a kapitán Scott Miller se ocitá na pobřeží nepřátelského ostrova. Navzdory kritické situaci pokračuje v plnění mise, při čemž bude čelit nepřátelské přesile a následkům svých vlastních rozhodnutí.

Z výše uvedené informace vyplývá, že se bude Arma 3 soustředit na příběhově semknutější kampaň, v jejímž průběhu byste se měli proměnit z osamělého bojovníka na velitele, což potvrzuje i Ivan Buchta, kreativní ředitel Arma 3: "Naším cílem je nejen vytvořit další generaci Army s vylepšeným enginem, ale také nové technologie plně využít. Můžete se těšit na unikátní kombinaci otevřeného herního světa a zajímavého příběhu."

Jak je u Arma her zvykem, dostane se vám v průběhu kampaně do rukou široká škála zbraní od obyčejných pistolí až po nejmodernější kousky současnosti a samozřejmě dojde i na ovladatelné bojové prostředky včetně vozů, letadel a tentokrát i lodí. Vašeho hrdinu si budete moci totálně upravit k obrazu svému od uniformy až přes výzbroj, což bude zjevně nutnost s ohledem na prostředí, kde se bude vše odehrávat. Má být jako vždy rozsáhlé a jako obvykle i detailnější, než v předchozích hrách.

Prostředí bylo oět vymodelováno podle reálných geografických dat a zlepšená by měla být také interakce postavy s okolím a objekty díky zapojení PhysX a přepracovaného animačního systému. Arma 3 bude samozřejmě podporovat multiplayer v kooperaci i v konkurenčních módech, které budou mít podobu scénářů. O tom, že ani třetí Arma nezapomene na podporu modifikací díky přítomnosti editoru, snad ani nemusí být řeč.

Arma 3 by měla vyjít v létě příštího roku, prezentovat ji tvůrci z BIS budou na letošní E3, odkud vám ze hry přivezeme první dojmy. Zatím se kochejte prvními obrázky, nebo níže nástřelem hardwarových požadavků. Další dění okolo hry můžete sledovat na homepage, na Facebooku, Twitteru, YouTube nebo tady u nás na Games.

Odhadované HW požadavky

OS - Windows 7 / Vista
CPU - Intel Core i5 nebo AMD Athlon Phenom X4 nebo rychlejší
GPU - Nvidia Geforce GTX 260 nebo ATI Radeon HD 5770, shader Model 3 a 896 MB VRAM, nebo rychlejší
RAM - 2 GB
HDD - 15 GB volného místa
DirectX - 10

Nejnovější články