Barevný Crackdown se vrací na Xbox One s otcem série u kormidla
zdroj: tisková zpráva

Barevný Crackdown se vrací na Xbox One s otcem série u kormidla

10. 6. 2014 12:23 | Novinky | autor: Adam Homola |

První Crackdown si vybudoval oddanou fanouškovskou základu. Vyšel v době, kdy "klony" GTA nebyly zdaleka tak dobré jako dnes a Crackdown patřil k těm povedenějším. Škoda, že dvojka už takový úspěch neslavila (špatná hra je špatná hra, pozn. ed.) a případný třetí díl zabrzdila. Microsoft ale na nátlak fanoušků sundal nohu z brzdy a naopak šlápnul na plyn. Třetí díl série se jmenuje jednoduše Crackdown a do stylizovaného vzhledu se opírá ještě víc než jeho předchůdci.

Microsoft si zatím drží detaily pro sebe a prakticky jediné, z čeho můžeme vycházet, je první trailer a fakt, že hra vyjde exkluzivně na Xbox One. A první video je tak přehnané, až to skoro hezké není. Zjistíte vlastně, že když potřebujete sejmout jednoho člověka, musíte u toho hrozně sofistikovaně zbořit půlku města a zlikvidovat několik mrakodrapů, aby popadaly jako domino.

zdroj: Archiv

Pak musíte po padajícím mrakodrapu vyjet s náklaďákem plným výbušnin a celý úspěch šílené akce nechat na sniperovi na druhé straně města, který musí ten kamion trefit. Následuje výbuch, řetězová reakce a záporák to má za sebou. Wow momenty z CoD hadr. Jen to v Crackdown zase tak dobře nefunguje - nebo spíše funguje jinak, než u jiných her. Komiksově barevný a stylizovaný vzhled jakoukoliv vážnost situace úspěšně odlehčuje.

Crackdown by mohla být hrozná blbost v tom nejlepším slova smyslu. Na novém dílu navíc pracuje Dave Jones, což byl jeden z klíčových vývojářů prvního dílu, tehdy ještě ve firmě Realtime Worlds, kterou následně Jones přivedl ke krachu skrze zpackanou onlineovku APB. Crackdown zatím datum vydání nemá, ale zřejmě si na hru počkáme do příštího roku.

Nejnovější články