Ukázka z české špionážní akce Cold War
zdroj: tisková zpráva

Ukázka z české špionážní akce Cold War

22. 4. 2003 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Pražský vývojářský tým Mindware Studios již devět měsíců zadělává na novou špionážně-akční hru Cold War.

Cold War: Behind the Iron Curtain zdroj: tisková zpráva V čele stojí bývalý šéfredaktor Score, GameStaru a GameZone Karel Papík a není žádným tajemstvím, že hlavní designer hry Tomáš Pluhařík dříve pracoval v Illusion Softworks na Hidden&Dangerous i jejich druhém pokračování. Hra bude zřejmě inspirována sériemi Thief a Metal Gear Solid, ačkoliv její příběh bude zasazen na území Sovětského svazu jak jinak než v období studené války. Cold War tak bude protkána tajemným odhalením, konspirací a širokou nabídkou zbraní a výstroje, díky jejichž vhodné kombinací (a la MacGyver) se se svou postavou novináře Razora Kanea dostanete i ze zapeklitých situací. Pro vyřešení určitých úkolů by mělo existovat více možných způsobů, což hru učiní daleko svobodnější a zajímavější. Nepřátelé se prý budou chovat přirozeně a dynamicky reagovat na hráčovy podněty.

Jako ochutnávku si dáme malou ukázku ze hry. Představte si následující situaci. Jsou dvě hodiny v noci a vy se plížíte temnou chodbou za mužem jménem Barinsky. Musíte konečně přijít na to, co má za lubem. Barinsky se najednou zastaví u automatu na kávu. Nezbývá nic jiného než také zůstat stát. Jste jen pouhý stín. Nečekaně zaslechnete z druhé strany chodby kroky hlídače, který se pomalu blíží směrem k vám. Je jasné, že se už nestihnete schovat a jak to vypadá, Barinsky také nehodlá hejbnout zadkem. Na nějaké velké akce nezbývá čas, a tak nacpete trochu prášku na spaní do cigarety a pohodíte ji směrem k hlídači. Ten jí samozřejmě za pár vteřin na zemi náhodně objeví a se slastným výrazem si zapálí - o chvilku později sebou ještě slastněji švihne na zem. Prášek zabral okamžitě. Odtáhnete jeho tělo, aby nebylo příliš nápadné a opět se vydáte po stopách Barinskeho.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Brzy se vám do cesty dostane další gorila, která tentokrát hlídá zamčený vchod, kterým Barinsky před malou chvilkou prošel. Co teď? Omráčit hlídače, sebrat klíč a vydat se dál? Nebo ho jen zpacifikovat a donutit, aby otevřel sám? Možná by nebylo špatné zkusit se kolem něj nenápadně proplížit a na otevření použít předem připravenou kyselinu. Koneckonců, proč ne. Tichem se ozve pouze slabé zašumění a navíc je o mrtvolu méně. Nic vás nezdržuje, projdete dál a zrovna zahlédnete Barinského jak zadává na keypadu vstupní kód k ocelovým vratům nukleárního reaktoru číslo 4 ... Nedávno Mindware vydali první in-game video a v současnosti je dokončena i demoverze hry pro nalákání vydavatele. Uvidíme, zda na letošní E3 neohlásí Cold War svého distributora, podle zástupců studia se věci vyvíjejí slibně a hra by měla finálně vyjít do jednoho roku.

kate

Nejnovější články