SW Empire at War: Forces of Corruption
zdroj: tisková zpráva

SW Empire at War: Forces of Corruption

12. 5. 2006 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Pokud jste se ještě neztratili v návalu zpráv z E3, určitě teď víte, že společnost LucasArts chystá addon pro úspěšnou RTS ze světa Hvězdných válek - Star Wars Empire At War: Forces of Corruption.

Psali jsme o něm v úterý. Dnes vám jej můžeme přiblížit více prostřednictvím prvních screenshotů, E3 traileru a případně i shrnutí dojmů redaktorů IGN a Gamespy, kteří byli na prezentaci hry přítomní a stihli se se čtenáři o své zážitky podělit.

Star Wars Empire At War: Forces of Corruption hráčům nabídne spoustu nových jednotek, pár vylepšení v oblasti hratelnosti, ale především také novou hratelnou frakci - Podsvětí - a nové hrdiny. Děj hry je zasazen do doby krátce po zničení Hvězdy Smrti. Jak jste se mohli dočíst už dříve, vůdcem Podsvětí bude Tyber Zann, aspirující na titul nejhoršího mafiána od dob Jabby Hutta. Tyber je značně podnikavý a dokáže využít každé situace, aby se obohatil. Jeho momentální zájem spočívá na druhé nejničivější zbrani Impéria, kterou je Super Star Destroyer Eclipse. Toto monstrum je vybaveno skoro takovou palebnou silou, jakou disponovala Hvězda Smrti a je tudíž v tuto chvíli největší hrozbou pro celou galaxii, nyní obohacenou navíc o 13 nových planet (mezi nimi Mustafar, Mandalore, Utapau, Kamino a Felucia).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jak se říká, když se dva perou, třetí se směje, a v tomto addonu toto pravidlo platí víc než co jiného. Impérium má totiž stále co dělat s Rebely a tak má Zann volné pole působnosti pro své intriky, podvratné akce, sabotáže, korupci, obchodování na černém trhu, prostě vše, co by ho mohlo dostat k jeho cíli. Jeho vliv na danou planetu se prý pozná podle zabarvení její "aury". Planeta, která propadne Zannovým intrikám, bude vysávána co do financí a pokud produkuje nějaké jednotky, jejich výroba se zpomalí, což pochopitelně oslabí frakci, které by měly náležet. Akce se jinak bude odehrávat jak na úrovni vesmíru, tak i na zemi. V obou případech prý hra nabízí spoustu nových možností realizace. Mapy jsou prý větší a kromě toho jsou tu i jakési speciální modifikátory terénu a území, přes která projde pouze pěchota.

Co se týče výše zmíněných nových hrdinů, vedle Tybera se můžete u Podsvětí těšit ještě například na Bosska, IG-88 a Silriu. Každý z nich bude pochopitelně obdařen nějakými speciálními schopnostmi, které bude moci využít v boji. Například IG-88 má zbraň, která způsobí radioaktivní zamoření určité oblasti a zasažení pěšáci nepřítele pak zemřou pomalou zelenou smrtí. Při hře za Rebely si tentokrát jinak užijete i Yodu a Luka. Vydání datadisku je naplánováno na letošní podzim.
zdroj: IGNGameSpy3DGamers

korgull

Nejnovější články