Svět Oblivionu ožívá
zdroj: tisková zpráva

Svět Oblivionu ožívá

21. 3. 2006 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Pravidelné monitorování Krátkých zpráv se čtenářům TISCALI opět vyplatilo.

Díky této rubrice mohli během odpoledne sledovat streamovaný (nyní bohužel ukončený) maratón, kterak redaktor GameSpotu komentuje své mnohahodinové hraní The Elder Scrolls IV: Oblivion na Xboxu 360 (kde mu mimochodem párkrát spadlo :) Tímhle vyhlíženým fantasy RPG žije celá herní scéna a ani vy jistě nejste výjimkou. Kochejte se proto třiceti, patrně posledními screenshoty v galerii a předzásobte se editačním nástrojem Construction Set (6 MB) pro vytváření/úpravu herního obsahu. V USA vychází hra právě dnes a někteří šťastlivci už měli šanci vybalit její bílou krabičku, v Evropě 24.3. a do ČR se PC verze podle vyjádření Cenegy Czech dostane v pondělí 27.3. nejprve ve Sběratelské edici (1999 Kč) a zhruba dva dny poté i v obyčejném provedení (1199 Kč). Tiscali GameShop/(X)zone vážně jedná o sponzorování rozsáhlého neoficiálního překladu (primárně pro majitele originálky z našeho online-shopu), o jehož zrodu by mělo být jasno tak do týdne.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Mánii ve svém vlastním zájmu umocnila Bethesda, když v uplynulém týdnu odpočítávala zbývající dobu do vydání krátkými videi, jež všechny naleznete zde (4 MB - 17 MB, WMV). Sedmý den to byl průlet nad horami a jezerem, šestý den jízda na koni, pátý souboje, čtvrtý návštěva města, třetí rozhovory s NPC, druhý bitvy s méně obvyklými kreaturami a konečně poslední den vstup do bran Oblivionu. Jeho druhou recenzi (po OXM) přinesl PC Gamer, který neváhal udělit skóre 93%. Hru označil za omamně návykovou, přestože není bezchybně vyladěna ani nedisponuje revoluční umělou inteligencí (byť např. lze proti sobě poštvat stráže a démony).

S vedle sedícím žurnalistou za prvních 30 hodin hraní plnili pouze jeden stejný quest - v ostatních ohledech se chovali úplně jinak a prožili odlišné dobrodružství, což je zárukou vysoké trvanlivosti. PCG dále chválí first-person souboje nablízko skutečně závisející na vašich schopnostech, šikovný kompas, přirozeně působící a chytlavé úkoly vtahující vás do osudů řadových obyvatel, které lze při nočním spaní vysávat, pokud se stanete vampýrem. Nebo můžete každý týden vstoupit do gladiátorské arény v Imperial City či používat namodralé kouzlo nočního vidění (ala Sam Fisher) v temných dungeonech, jež jsou plné padajících předmětů a pastí, do nichž lze nalákat nepřítele. Více o Oblivionu v našem shrnutí dojmů.
zdroj: 3DGamers, WP, PCGames, fansite, PC Gamer, vlastní a další

jd

Nejnovější články