Simulátor vojny America Army už ve čtvrtek
zdroj: tisková zpráva

Simulátor vojny America Army už ve čtvrtek

2. 7. 2002 1:01 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Americké ministerstvo obrany se v noci na dnešek nechalo slyšet (tiskovka), že už pozítří, tzn.

ve čtvrtek 4.července, hodlá vypustit pro veřejnost Recon verzi neboli ukázkové demo svého titulu America's Army, který byl poprvé odhalen na nedávné výstavě E3 a vzbudil tam veliké pozdvižení. Celá hra, která se bude distribuovat zdarma (!) především kvůli tomu, aby propagovala americkou armádu a přilákala do ní nové zájemce, se skládá ze dvou hlavní částí. Ta první se jmenuje Soldiers a půjde o RPG se simulací života řadového vojáka, který musí během života činit různé kompromisy, aby dosáhl vytyčených cílů ve své kariéře.

Druhá, pro nás mnohem atraktivnější část má podtitul Operations a jedná se o taktickou týmovou akci běžící na licencovaném Unreal enginu, která jde ve stopách Counter-Strike či Ghost Reconu, avšak zakládá si na co největší realističnosti ve zpracování samotných soubojů za skutečnou armádu Spojených států amerických. To znamená autentické zbraně, které musíte manuálně nabíjet a čas od času se mohou zaseknout, čímž se podstatně sníží šance na vaše přežití. Pak vám nezbyde, než kapitulovat a čekat po smrti do dalšího kola nebo si za pomoci vojenských gest přivolat pomoc rukami.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další obrázkykompletní galerie

Pokud se v America's Army rozhodnete z nějakého neznámého důvodu střílet do členů svého týmu, čeká vás přísná penalizace na několik dalších kol a jestli se to bude opakovat, cesta za mříže a rovnou i automatický zákaz hraní na daném serveru. Zajímavě je také zpracován přístup ke zbraním - nestačí zde pouze vzít sniperku a jít hned ostřelovat nevinné oběti z úkrytu, v Operations nejdříve musíte projít základním tréninkem s každou zbraní, než ji budete moci použít v multiplayeru.

Daní za to, že tato zdarma distribuovaná hra slouží jako taková skrytá reklama na americkou armádu a jeji vývoj platí tamní daňoví poplatníci, je hlavně to, že v ní nikdy nemůžete hrát za záporňáky. Ať si vyberete stranu konfliktu v každé misi jakoukoli, vždy uvidíte členy vašeho týmu jako Američany a své nepřátele jako teroristy. Jejich zbraně (např. populární Ak-47) v průběhu boje seberete, ale nemůžete je přenést do dalšího levelu a začínat s nimi - taková je prostě celá propaganda, ale věřím, že se po vydání hry objeví nějaké neoficiální úpravy či mody, aby se dalo hrát nejen za ty "dobré hochy" :)

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další obrázkykompletní galerie

Na závěr tu máme ještě pár informací ohledně výše avizované Recon verze America's Army, kterou samozřejmě najdete ve čtvrtek večer našeho času i v naší sekci lokálních downloadů. Demo bude mít velikost okolo 220 MB a obsahovat má 10 levelů jak pro singleplayer (tréninkové mise pro používání zbraní ve skutečných lokacích výcvikových táborů americké armády), tak pro multiplayer po lokální síti nebo internetu. Zatím nebylo blíže specifikováno, jestli se můžeme těšit i na boty, ale vzhledem k tomu, že hra používá jako základ Unreal Warfare engine optimalizovaný pro běh na GeForce2, je to klidně teoreticky možné.

Pár týdnů do vydání plné verze America's Army na 2 CD koncem léta by pak mělo být zkráceno vydáváním přídavných misí do dema. A pokud máte zájem, můžete se přidat k více než 150 tisícům hráčů, kteří si dodnes kompletní verzi objednali z homepage hry. Jediným rizikem, které se naštěstí týká pouze obyvatel USA, je pozdější možná návštěva zástupců armády, kteří shání nové brance :)

jd

Nejnovější články