Ohlášení Armed Assault, vylepšeného Flashpointu
zdroj: tisková zpráva

Ohlášení Armed Assault, vylepšeného Flashpointu

19. 5. 2005 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Tak už je jasno.

Armed Assault není přejmenovaný Flashpoint 2, jak se spekulovalo v pondělí, nýbrž zcela novou, samostatně spustitelnou hrou pro PC, která má vyjít koncem roku 2005 a zkrátit tak dlouhé čekání na plnohodnotné pokračování. Jak čeští vývojáři z Bohemia Interactive Studia uvedli v tiskové zprávě, Armed Assault bude opět komplexní a realistickou bojovou simulací s příběhem ze současnosti o bitvě mezi NATO a Sověty. Nejprve se ocitnete v roli vojáka, pilota a tankisty, což později vystřídá vedení celého praporu armády.

Hrát se má ve first-person pohledu kamery a nový engine (odlišný než v OFP2, mezistupeň mezi OFP2 a OFP1/VBS) umožní volnost pohybu v rozlehlém venkovním prostředí, které bude detailně vymodelováno na více než 100 kilometrech čtverečních. Chodit tam jen po svých by byla docela fuška, a tak budete moci využít bohaté škály vojenských i civilních vozidel. Součástí hry se stane editor misí a nebude chybět multiplayer s možností připojení se do rozehraného klání.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nenápadná větička v tiskovce "kompatibilní s obsahem vytvořeným komunitou" podle některých neoficiálních zdrojů znamená, že v Armed Assault údajně mají fungovat všechny přídavky udělané pro původní Operaci Flashpoint. To je sice vítaná, ale na novou hru dost zvláštní vlastnost, která nahrává tvrzením zlých jazyků z fóra a fanouškovské komunity. Podle nich má být Armed Assault jen takovým pozdním rádoby-datadiskem, resp. zdokonaleným Flashpointem s různými vylepšeními, texturami ve vyšším rozlišení nebo modely převzatými z chystané xboxové verze. Její zrod se extrémně vleče a když nevyšla ani na podzim 2004, včera ji BIStudio znovu-ohlásilo včetně pěti obrázků, ale zatím nenese žádný název. Což by, stejně jako varování naspod stránky o vlastníkovi ochranné známky Operation Flashpoint a nespojování s ním, potvrzovalo rozchod s distributorem Codemasters.
zdroj: PR, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články