LOTR: The Fellowship of the Ring i pro PC
zdroj: tisková zpráva

LOTR: The Fellowship of the Ring i pro PC

5. 9. 2002 10:00 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (zkráceně LOTR) je prvním ze série tří filmů, které jsou přepracováním Tolkienova Pána prstenů, ale také je to zároveň název nové hry od Vivendi Universal, která vás do fantastického světa skřítků a víl zavede v interaktivnější podobě.

Jak jsme vás mimochodem informovali už někdy na konci roku 2001, o práva na zpracování tohoto námětu se ucházela vedle Vivendi (zpráva) ještě i další velká firma a to Electronic Arts. Její tituly jsou však založeny na prvních dvou knihách celé trilogie a z toho vznikne hra Two Towers pouze pro konzole, zatímco Vivendi Universal se soustředí výhradně na jedničku Fellowship of the Ring.

Tato hra je dílem multi-platformovým, což znamená, že ji uvidíte na PC, Xboxu, PlayStation 2, ale i na GameBoy Advance. Vivendi sestavili pro každou z těchto platform speciální vývojový tým a vydání všech verzí je naplánováno na čtvrtý kvartál tohoto roku, konkrétně je zmiňován říjen nebo listopad. Co do žánru, hovoří se o LOTR jako o akční adventuře s RPG prvky, ale na hratelnosti se jistě podepíše fakt, že hru vyvíjí tým Surreal Software, který si určitě pamatujete z podobně zaměreného Drakana.

Když se navíc podíváte do naší galerie, najdete v ní i spoustu obrázků, které vám svět, v němž se budete moci ujmout role hned tří známých postaviček - Froda, Gandalfa a Aragorna, přiblíží ještě dříve, než hra samotná. A chcete-li je vidět na vlastní oči, podívejte se na renderovaný trailer (2 MB nebo 4 MB, DivX) k této hře, který sice není úplně nejnovějšího data, ale jinak určitě stojí za stažení.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

V LOTR: The Fellowship of the Ring se vypravíte do mírumilovného Kraje, do dolů v Morii nebo přes řeku Anduin. Cestou budete samozřejmě prožívat různá dobrodružství, řešit hádanky a bojovat se skřety, Černými jezdci a dokonce i se samotným Balrogem. Příběh celého Pána prstenů je dosti rozsáhlý, ale základním prvkem je vzestup temné síly v Mordoru, jehož pán Sauron se snaží získat zpátky svoji moc, ukrytou v jednom prstenu (thx to Levis). Nejdůležitějším hrdinou bude samozřejmě Frodo, přeci jen je to ten, který má u sebe onen prsten. Frodo se ve hře osvědčí především při řešení různých hádanek a fyzicky orientovaných puzzlů. Aragorn se projeví hlavně tam, kde bude potřeba bojovat. A Gandalf, ten je se svým uměním boje i magie poměrně všestrannou postavičkou - většina akcí se bude soustředit právě okolo něj.

Vivendi ve své oficiální zprávě slibují, že zůstávají ve své hře věrni původní knize, což je velice složitý úkol, když vezmeme v potaz, že Tolkienovo dílo zná velmi mnoho lidí, kteří dávno znají jeho konec a veškeré reálie. Licence, kterou společnost za účelem tvorby získala, však dovoluje i některé drobné odchylky od příběhu v tom smyslu, že Vivendi zkombinují příběh známý z knihy s událostmi, které by se mohly stát, dokonce i když nebyly výslovně vylíčeny. Při ztvárnění Středozemě takové, jak ji popisuje Tolkien, se samozřejmě podepíše tvůrčí fantazie, takže svým způsobem půjde o originálním pojetí míst, postav, staveb i dalších detailů. Mimochodem, hra končí prý ještě před tím, než příběh samotné knihy. V každém případě vy, kteří nejste s Tolkienovým dílem srozuměni, nemusíte smutnit, neboť hra bude určena pochopitelně všem hráčům.

korgull

Nejnovější články