Horor Alone in the Dark formou napínavých epizod
zdroj: tisková zpráva

Horor Alone in the Dark formou napínavých epizod

3. 5. 2006 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Vy, co se rádi bojíte, jste si jistě už dávno všimli, že se ve studiu Eden Games chystá velký návrat jednoho známého hororu v podobě nové hry pro Xbox 360 a PC s názvem Alone in the Dark.

Společnost Atari včera oznámila, jak bude vypadat herní struktura tohoto titulu, ale nenechte se zmást titulkem této zprávy. V tomto případě slovo epizodický neznamená, že bude AitD vydávána po kouskách, jak je to v poslední době v oblibě, nýbrž že místo obvyklé desetihodinové hry stylem připomínající film tak přijdete k celé sérii 30 - 40 minutových epizod (kapitol/levelů chcete-li), z nichž každá připomene události předchozí na začátku shrnujícím filmečkem, abyste byli stále v obraze (pokud hru na chvíli opustíte). Čekejte, že každá z těchto "kapitol" bude končit otevřeně a video teaserem vás naláká na epizodu další. Důvodem tohoto nového formátu je podle tiskové zprávy to, aby se hráči více ztotožnili s příběhem a byli více napjati. Inspirací se tvůrcům stala struktura mnoha uznávaných a oblíbených televizních akčních dramat. Pokud vám při čtení předchozích řádků v myslích vytanul seriál typu 24, nejste sami a míříte správným směrem. Alone in the Dark: Near Death Investigation, jak se jinak hra jmenuje celým svým názvem, vám mimochodem může nabídnout trojici nových screenshotů a také odkaz na trailer.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Přestože se děj nové Alone in the Dark bude odehrávat v dnešní době, hlavním hrdinou má být muž jménem Edward Carnby, kterého můžete znát už z původní AitD, jež však byla zasazena do 20. let minulého století. Ocitnete se s ním v Central Parku v New Yorku, zapleteni do vyšetřování jakýchsi paranormálních aktivit, které mají co do činění s tím, co se s živými bytostmi děje po jejich smrti. Central Park je rozsáhlá oblast zahrnující kromě rozsáhlých travnatých ploch i vlastní zoo, jeviště, restaurace, prostě vše, co lidé potřebují k tomu, aby zde strávili příjemné chvíle ať už sami, anebo s přáteli. Jedním z důvodů, proč vývojáři rozhodli zasadit hru právě sem, bylo nastolit kontrast k jiným běžným hororovým hrám odehrávajícíh se v temných uličkách nebo různých tmavých uzavřených prostorách.

Hra jako taková má být velmi rozmanitá. Užít byste si v ní měli prozkoumávání okolí, stejně jako řešení různých hádanek, špionáže a dokonce i nějakých těch rvaček. Jak uvádějí redaktoři Gamespotu i IGN ve svých preview (viz zdroj), z to ho, co měli možnost vidět v akci, vypadá hra skutečně hodně působivě.
zdroj: PR, GamespotIGN

korgull

Nejnovější články