Half-Life 2 opět  vzbuzuje pozornost na E3
zdroj: tisková zpráva

Half-Life 2 opět vzbuzuje pozornost na E3

10. 5. 2004 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Dojmy redaktorů IGN a GameSpy z hraní akce Half-Life 2 na E3 opět jen potvrzují to, co už bylo o hře řečeno.

E3 demo nabízí možnost projít si 3 levely z prostředí City 17 - dva se odehrávají na začátku hry (více), poslední pak pochází z pokročilejší části. Nechybí ani ovladatelná bugina s namontovanou zbraní, kde šipkami určujete směr jízdy a myší zase ovládáte mířidlo. Úroveň detailů má být neuvěřitelně vysoká a ačkoliv se prý u některých screenshotů a videí mohly vyrojit pochybnosti ohledně kvality antialiasingu, všechny modely objektů jsou při hraní krásně hladké. Redaktory IGN příjemně překvapila i přirozená interaktivita herního světa. Například když běžíte a narazíte do stolu, mohou z něj spadnout některé předměty a případně se i rozbít. Venku na náměstí můžete zase vyplašit holuby, kteří se rozlétnou na všechny strany. Pokud shodíte na zem popelnici, zařinčí a kousek se odkutálí. O podobných detailech by se prý dalo psát donekonečna.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Dále je v demu k vidění řada nepřátel a věcí, třeba létající robotické scannery, které fotografují vše, co se dostane do blízkosti vybraných chráněných vchodů nebo tzv. "rollermines". To jsou speciální miny, které se ale místo výbuchování přichytávají na vaši buginu, dávají ji elektrické rány a tím postupně znesnadňují její ovládání. Co se týče zbraní, obsahuje E3 demo vedle již mnohokrát zmiňovaného a popisovaného manipulatoru ještě obyčejné páčidlo, pistoli, brokovnici, samopal, RPG a granáty. Ačkoliv manipulatorem můžete zvedat a házet téměř jakékoliv objekty, na lidi a nepřátele se použít nedá - to už by asi hra byla příliš jednoduchá.

Důležitou součást Half-Life 2 tvoří zvuková stránka (podpora Dolby 5.1) a samozřejmě originální hudební doprovod. Jak však tvůrci prozradili, při hraní si budete moci klidně pustit i vlastní MP3. Redaktoři IGN charakterizují Half-Life 2 výrazy jako skvělá a "hratelná od začátku až do konce". Podle Valve je už veškerý obsah hotov a studio tak může pracovat na vychytávání bugů a celkovém drobném vylepšování a "uhlazování" hry. Na GameSpy se domnívají, že by Half-Life 2 mohla konečně vyjít letos v létě. Doufejme, že se nepletou.
zdroj: IGN, GameSpy

kate

Nejnovější články