Colin McRae Rally 3 - hi-res PC screenshoty
zdroj: tisková zpráva

Colin McRae Rally 3 - hi-res PC screenshoty

7. 4. 2003 22:22 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Co nevidět vám přineseme recenzi výborné závodní hry TOCA Race Driver, ale ještě předtím tady máme kupu nových obrázků z jiného počinu od Codemasters, kterým je chystaný Colin McRae Rally 3.

O této hře jsme zde psali již mnohokrát, ale dosud jste nikdy neměli šanci si prohlédnout třiadvacet screenshotů ve vysokém rozlišení, které byly pořízeny na několika různorodých tratích v preview PC verzi. Pokud nebudete podrobně prozkoumávat stromy kolem silnice, její grafika vypadá pochopitelně ještě lépe než Colin trojka na konzolích a všichni fanoušci rallye se mají v červnu na co těšit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

V současné době běží betaverze Colin McRae Rally 3 v pořádku pouze na grafických čipech GeForce 4 Ti a GeForce 3, zatímco na Radeonech, GF2 a GF4MX buď nefunguje vůbec nebo byste na nich narazili na závažné problémy se zobrazováním. To vše se ještě může za následujících pár týdnů změnit, ale nutno přiznat, že tolik času do odevzdání gold-verze do lisovny už nezbývá. S přihlédnutím k faktu, že hra byla stejně jako naprostá většina dnešních titulů vyvíjena primárně na GeForce3/4 a že majitelé některých Radeonů mají s příbuznými závody TOCA Race Driver problémy (viz ), bude zajímavé sledovat, jak se tvůrcům povede finální verzi hry zprovoznit na ostatních kartách. Málokdo z vlastníků ATI by si přál, aby nakonec museli přistoupit ke kompromisům, jako například zajištění funkčnosti na úkor grafických efektů apod. Ale to jsou všechno jen úvahy a jasno ohledně kompatibility bude až začátkem léta, kdy Colina trojku na svém počítači vyzkoušíte.

Za zmínku na tomto místě stojí i netradiční politika vydavatele Codemasters, který se stejně jako u TOCA Race Driver snaží ze zákazníků vytáhnout nějaké ty peníze navíc. O co jde? Jak je nastíněno v manuálu (300 kb, PDF), majitelé Colina 3 ze západní Evropy mají možnost zavolat na placenou telefonní linku a za tři britské libry (cca 150 Kč) tam získat speciální kódy, které jim odemknou všechny tratě, vozy, obtížnosti, šampionáty atd. Tyto cheaty jsou pro každý počítač unikátní v závislosti na konfiguraci nebo instalaci, takže je nelze přenášet.

Pokud tedy nebudete schopní vyhrát nějaký závod a kvůli tomu se vám pak nezpřístupní další části hry, nezbyde než zavolat a odevzdat drobné z peněženky Codemasters za odemknutí kompletního obsahu Colin McRae Rally 3, za který jste sice už jednou v obchodě zaplatili, ale nemáte ho od začátku k dispozici dle svých přání. Ještě štěstí, že ostatní výrobci se nesnaží takto rýžovat na nezkušených hráčích a zdarma umožňují sdílení uložených profilů nebo publikování volně šiřitelných cheatů. Snad se jednou nedožijeme toho, že pro obnovení vyplýtvaných nábojů v konzoli Splinter Cell bude nutná kreditní karta...
zdroj: PR

jd

Nejnovější články