Broken Sword 3: The Sleeping Dragon
zdroj: tisková zpráva

Broken Sword 3: The Sleeping Dragon

10. 4. 2003 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Broken Sword 3: The Sleeping Dragon je, jak již jistě víte, první z celé trilogie detektivních adventur od studia Revolution, která upustila od tradice point&click a dvojrozměrné koncepce.

Její vydání mají tvůrci na programu v říjnu tohoto roku, přičemž by se měly objevit verze pro PC a PS2. Důvodem, proč museli fanouškové původních titulů na nové pokračování tak dlouho čekat, prý je to, že si hlavní z autorů - pan Charles Cecil - nebyl prý dlouho zcela jistý, že nové 3D pojetí jejich nového dílka bude mít dostatečnou podporu ze strany hardwaru.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Hlavními hrdiny Broken Sword 3 jsou půvabná Nico a neohrožený George, kteří se budou ve svých misích střídat. Obrázky v naší galerii, na kterých je zachycené havarované letadlo pocházejí nejspíš přímo ze začátku hry, protože jak jsme se dozvěděli, první scéna Broken Sword 3 vás zanese právě do pilotní kabiny tohoto stroje. V sedadle uvnitř letounu se nachází George, který se pomalu vzpamatovává ze šoku a zjišťuje, že on i pilot jsou ve velkém nebezpečí, neboť se zůstali viset na kraji hluboké rokle. Asi tušíte, že vaším prvním úkolem zde bude zajistit stroj, aby se nezřítil spolu s vámi, probudit pilota a vůbec se z tohoto prokletého místa nějak dostat. Z některých ukázek je také dosti patrné, že některé vaše postupy budou vyžadovat určitou dávku odhodlanosti a přesnosti, popř. důvěry v hrdinovi schopnosti - např. skákání z jedné vyvýšeniny útesu na další, apod.

V Broken Sword 3 na milovníky tohoto druhu adventur čeká nejen mnoho zajímavých hádanek a rébusů, ale také řada akcí ve stylu špionážních her. V jednom levelu budete se např. budete muset s Georgem nenápadně dostat do jistého sídla střeženého ostrými strážci a ostražitými psy. Vše se pochopitelně bude odehrávat pod rouškou noci. Způsobů, jak takovou misi vyřešit budete mít více. Protože je titul vyvíjen jak pro PC, tak pro PS2, nabízí se otázka, jak to bude s ovládáním. Majitelé PC si budou moci vybrat, zda se do hry pustí s padem nebo zvolí variantu s klávesnicí a myší, přičemž čtyři akční tlačítka nahradí šipky a pohyb postav zajistí myš, popř. ještě v kombinaci s klávesou "shift".
zdroj: GameSpot

korgull

Nejnovější články