Masquerada: Songs and Shadows

Masquerada: Songs and Shadows

Články

Vyšlo "benátské" RPG Masquerada: Songs and Shadows plné masek a intrik

Když loni v únoru Adam akční RPG Masquerada: Songs and Shadows představoval, tak zároveň jedním dechem sliboval vydání takzvaně do roka a do dne. Leč k tomu nedošlo a nakonec si tvůrci ještě museli dojít na Kickstarter pro příspěvek od komunity. Tam už se zadařilo a toto krásně vyhlížející RPG vyšlo 30. září na Steamu, GOG a Humble Store.

K dokončení půvabného RPG Masquerada jsou třeba peníze z Kickstarteru

Po dvou letech vývoje se do cílové rovinky blíží krásné a světem i vizuálním pojetím originální RPG Masquerada: Songs and Shadows. Jde o izometrické RPG s realtimovými souboji, které jde zapauzovat. Hlavní ale je, že se odehrává v Citte della Ombre, městě inspirovaném renesančními Benátkami, čemuž odpovídá i vizuální zpracování. Nicméně, aby hra cílovou rovinkou proběhla a ne proklopýtala, shání tvůrci ještě posledních 45 tisíc liber na Kickstarteru - aby vše mohli dokončit tak, jak si přejí. Nenabízí při tom zajíce v pytli. Abyste věděli, na co přispíváte, můžete si na Steamu stáhnout demoverzi.

„Benátské“ izometrické RPG Masquerada: Songs and Shadows vás láká novým trailerem

Krása! Nejen fakt, že izometrická RPG zažívají nepopiratelnou renesanci je krásný. Především je krásné jedno z nich, právě renesanční, „benátské“ RPG Masquerada: Songs and Shadows. To ze svých nezávislých luhů a hájů připomíná, že se ve studiu Withing Hour kutí pozoruhodnou hru. Zaujme už jen zasazením do fantaskního města Ombre, které je místní obdobou renesančních Benátek, v nichž ale není vyvoleným cizí ani magie. A když by nezabodovalo tohle ve hrách, pohříchu, netradiční prostředí, nejspíše to zvládne grafika.

Akční RPG Masquerada se inspiruje u Baldur's Gate a hraje si s maskami

Kategorie malých akčních RPGček s podmanivým vizuálem se za nedlouho rozroste o další kousek. Ten nese název Masquerada: Songs and Shadows a jde o čerstvě oznámené RPGčko viděné z izometrického pohledu. Jak už vidíte z obrázku a nebo seznáte z prvního traileru, hra se nebude bát barev, se kterými si umí hezky pohrát. Masquerada zní ale ještě líp, když se podíváte na otevřeně přiznané inspirace: Baldur's Gate, Dragon Age, Bastion.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
3. března 2017
Recenze