Vyladění obrazu v Need for Speed: Most Wanted
zdroj: tisková zpráva

Vyladění obrazu v Need for Speed: Most Wanted

15. 11. 2005 15:15 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Při testování Need for Speed: Most Wanted dema, které si od nás jen za konec minulého týdne stáhlo přes 20 tisíc lidí, si nešlo nevšimnout, že některé screenshoty sejmuté přímo ze hry jsou v podstatně horší kvalitě než jiné.

To nás přivedlo na myšlenku podívat se trochu NFSMW na zoubek a zjistit, která nastavení mají vliv na kvalitu obrazu a která jenom požírají výkon. Protože stejně jako mnoho moderních her, i tato se automaticky spustí s "defaultním" nastavením, kdy si hra sama zvolí takové detaily, o kterých si myslí, že jsou optimální. Takže to sice nějak běhá, ale k ideálu to má obvykle daleko.

Co s tím? Tak nejprve zkuste možnosti svého HW a nastavte hru tak, aby vypadala co nejlépe. Proklikejte se do položky "Options" a následně "Video". Tam si změňte rozlišení (vždy musíte potvrdit klávesou Enter a pokud je vše OK, tak v časovém intervalu potvrdit znovu). Nastavte si takové, které nejlépe odpovídá možnostem vašeho monitoru a grafické karty (typicky třeba 1024x768). Dále posuňte "Level of Detail" na maximum a přesuňte se do položky "Advanced" (pokročilá nastavení), kde rovněž na maximum dáte všechny položky, jako je Texture Filtering, World Level Of Detail atd. Ale pozor. Vsync může zůstat Off (vypnut) a Full Screen Anti-Aliasing také. Hlavně proto, že antialiasing řízený hrou je poměrně chatrný, vůbec neodstraňuje zuby u objektů (třeba u aut) a proto je mnohem lepší nastavit antialiasing a anizotropní filtrování přímo v panelu ovladačů vaší grafické karty. Obzvláště 8xAA + 16xAF vypadá v NFSMW super, ale ty HW nároky... Křídla aut jsou pak bez jediného zoubku, stejně tak svodidla, pletivo a objekty. Prostě perfektní obraz - viz obrázky:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Velmi kontroverzní jsou nastavení týkající se světel a světelných odrazů - Road Reflection Detail, Over Bright a Visual Treatment. Někomu se líbí, jiný je nemůže vystát. Přičemž hlavně Visual Treatment je zodpovědný za většinu efektů týkajících se rozmazání obrazu při vysokých rychlostech. Takže nejste-li spokojeni s grafikou NFSMW, můžete tohle všechno s klidem vypnout. Tím spíš, že to baští výkon. A chcete-li si přidat ještě pár fps navíc, vypněte i Shadow Detail. Bez těchto (d)efektů nevypadá NFS vůbec zle a zbavíte se dojmu, že koukáte na závodní omalovánky. Více o Most Wanted v našem rozboru dema, který trhá rekordy čtenosti.
zdroj: vlastní

cappy

Nejnovější články