Multifunkční handheld Gizmondo
zdroj: tisková zpráva

Multifunkční handheld Gizmondo

9. 4. 2005 10:10 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

V těchto dnech se na britském trhu objevuje další velice zajímavý handheld, umožňující vedle hraní také spoustu nadstandardních funkcí.

news zdroj: tisková zpráva Sem patří přehrávání formátů MP3 a MPEG-4, vestavěná digitální kamera, GPRS a nebo podpora Bluetooth technologie pro multiplayerové vyžití. Více se o tomhle drobečku konečně lze dozvědět na oficiální stránce, my se v krátkosti zaměříme na herní možnosti.

Třebaže se v tomto ohledu Gizmondo zkraje tvářilo mnohem lépe, než Tapwave Zodiac, který to pojímá spíše jako vedlejší funkci svého přístroje, herní základna nebyla a zatím stále ještě není zdaleka tak zajímavá, ať již po stránce exkluzivity či kvantity, jako je tomu u konkurenčních PSP a Nintendo DS. První nesmělé krůčky, které se nesly ve znamení dohody s firmou SCi stran možného vydání titulů z Conflict série (Desert Storm II a Vietnam), The Great Escape, Richard Burns Rally či Carmageddon, se přeměnily na mnohem ráznější kroky.

Zrodila se spolupráce s finským vývojářským týmem Fathammer, specializujícím se na mobilní segment, díky čemuž se rozšíří portfolio nabízených her a žánrů (hokej, golf, stolní tenis a squash). V tomto kontextu dále padla zmínka o pro mě osobně dosti neuvěřitelném lineupu čítajícímu téměř 90 her (jenom pro rok 2005)! Mezi zúčastněnými, co se angažují na téhle herní platformě, je dále např. Microsoft či Team 17.

Ve výsledku se tak nadějeme bohaté herní produkce zahrnující potenciální hity jako je Age of Empires, Carmageddon, Battlestations: Midway, Mech Assault nebo Worms World Party. V závěru se ještě sluší poznamenat, že software se nachází na SD a MMC kartách a některé tituly mají mj. unikátním způsobem využívat GPS (Global Positioning System) funkcí přístroje. Přístroje, kterého se dosud udalo přes půl milionu kusů, což činily jen předobjednávky z celého světa…

zdroj: PR

martin

Nejnovější články