Madden NFL 2004 nejlépe na nVidii
zdroj: tisková zpráva

Madden NFL 2004 nejlépe na nVidii

1. 7. 2003 11:11 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

EA Sports ohlásila, že její nová hra Madden 2004 (americký fotbal, trailer z E3, 3.5 MB zde) bude podporovat speciální grafické efekty čipů nVidia.

Ta se přitom už dříve snažila zajistit si exkluzivní obsah a dokonce začala vyvíjet vlastní hru, která má ukázat nejmodernější grafické efekty v akci. Nové podrobnosti o podpoře konkrétních speciálních efektů přinesl Gamespot. Ten uvedl, že se má týkat speculárního nasvětlení a tzv. měkkých stínů, díky nimž se bude měnit vzhled hřiště dynamicky a v závislosti na tom, zda je večer nebo ráno a také na tom, jaké je počasí. Dále bude obsažena podpora per-pixel stínování (stejná jako v Doom 3) na modelech hráčů, takže bude vidět propocené dresy nebo dresy pokryté špínou a prachem. PC verze hry má také obsahovat 4x větší textury ve vysokém rozlišení, než verze pro herní konzoli X-Box.

Těžko v tento okamžik soudit, jak tato optimalizace postihne majitele karet s čipy ATi. Současná architektura čipů Radeon totiž po technologické stránce obsahuje prakticky to samé, jako čipy nVidia. A z vyjmenovaných efektů není ani jeden, který by ATi nepodporovala. EA Sports však mají v portfóliu jedny z prodejně nejúspěšnějších her současnosti a je velmi pravděpodobné, že stejným způsobem budou postupovat i nadále.

zdroj: Gamespot

cappy

Nejnovější články