Jak plynule a na čem by mohlo běžet Crysis?
zdroj: tisková zpráva

Jak plynule a na čem by mohlo běžet Crysis?

14. 6. 2007 12:12 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Hardwarové nároky Crysis poskytl přímo šéf Cryteku Cevat Yerli časopisu PC Gameru.

Podle něj má pro hraní dostačovat nějaký mainstreamový procesor, jako je třeba Core 2 Duo E6600, se kterým si zahrajete na ultra vysoké detaily. Také by podle jeho vyjádření bylo vhodné, abyste v sestavě měli nějakou NVIDIA GeForce 8800 GTS, přičemž GeForce GTX by byla přímo ideální. Vaše operační paměť by měla být o velikosti 2 GB.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ale jak to bude s ostatním hardwarem? Jakou šanci mají zahrát si Crysis třeba majitelé GeForce 7? K vytvoření alespoň rámcové představy poslouží NEOFICIÁLNÍ, fanoušky zkompilované tabulky, které odhadují, zdůrazňuji odhadují cílené výkony na běžně rozšířeném hardware. První obsahuje přehled ATI karet, druhá pak potenciální výkony NVIDIA karet. Z toho je patrné, že v kombinaci s 2 GHz Intel Core 2 procesorem by snad mělo být možné v rozlišení 1024x768 hrát i na GeForce 7600 GS, ovšem jenom pod DirectX 9 a jenom na nejnižší (low) detaily. Očekávaný počet fps se pohybuje kolem hodnoty 30.

To Radeon X850 pro Crysis pravděpodobně nebude stačit, u něj je počet snímků za vteřinu jen na hodnotě 25, což je na hranici plynulosti. Radeon X1600 by dle těchto tabulek údajně vyhovovat měl, neboť podobně jako GeForce 7600 GS dosahuje 30 fps. Kartami, se kterými by mohlo jít hrát na střední detaily, jsou Radeon X1650, Radeon X1800, GeForce 7800 GS, GeForce 7800 GT a GeForce 7900 GS, a to bez ohledu na rozlišení. Výkonnější karty pak už umožňují hraní na vysoké detaily prakticky ve všech běžných rozlišeních.


Crysis - Zero G video

Jako takový bonus na závěr tu máme půltucet nových obrázků a především Zero-G video z časopisu Computer Bild Spiele, které ve dvou minutách vůbec poprvé ukazuje pohyb po korábu vetřelců při nulové gravitaci, kde vystřelení ze zbraně zpomalí váš pohyb nebo odhodí o kousek zpět. Zároveň je dokladem toho, jaké všechny particle-efekty dovede CryEngine 2 vykouzlit i při téměř černočerné tmě.
zdroj: Crysis-online, Gamesradar

cappy

Nejnovější články