Intel představil Pentium 4 Extreme Edition
zdroj: tisková zpráva

Intel představil Pentium 4 Extreme Edition

18. 9. 2003 13:13 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Nový procesor od společnosti Intel, extrémní edice Pentia 4, poběží na frekvenci 3.2 GHz a jádro bude obsahovat 2 MB L3 cache.

Řekl to Louis Burns, výkonný vice prezident desktop platform group v Intelu. Současná Pentia 4 obsahují 512 KB vyrovnávací paměti cache druhé úrovně a neobsahují žádnou cache třetí úrovně. Přitom zvýšení velikosti nebo přidání další vyrovnávací paměti obvykle zvedne výkon procesoru.
Výrobci počítačů začnou dodávat počítače s tímto čipem už v rozmezí 30 až 60 dnů, protože nové Pentium 4 je ve svém základu vlastně stejné, jako Xeon MP s 2 MB L3 cache. Tedy stejné jako čip pro multiprocesorové servery. Má ale jiné "balení" a rozložení pinů, tudíž se předpokládá, že půjde osadit do každé normální základní desky určené pro doposud vyráběná Pentia 4. Podle prvních ohlasů je nárůst jeho výkonu oproti normálním Pentiím více než slušný, a tak největší starosti běžnému zákazníkovi asi bude dělat vysoká pořizovací cena, která bude s největší pravděpodobností stejná, jako u Xeonu MP 2.8 GHz.

zdroj: CNET

cappy

Nejnovější články