Konzole Nintendo NX vyjde v březnu 2017 i s novou Zeldou
zdroj: tisková zpráva

Konzole Nintendo NX vyjde v březnu 2017 i s novou Zeldou

27. 4. 2016 11:14 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Spekulace o termínu vydání nové konzole NX od Nintenda mohou ustat. Výroční finanční zpráva prozradila, že se Nintendo NX začne prodávat v březnu příštího roku. Ustat ovšem nemohou spekulace o hardwarovém vybavení a názvu nové konzole. Finanční zpráva (ne)jasně říká: „Ohledně našeho podnikání ve videoherních platformách, Nintendo momentálně vyvíjí platformu označenou jako NX, která je zcela novým konceptem. Vydáme ji v březnu 2017.“

Je tedy jasné, že se konzole nebude jmenovat NX. Jde jen o kódové označení. Otázkou ovšem je, do jaké míry bude samotná konzole revoluční, nebo jen poupraví principy stávajících konzolí od Nintenda a nabídne pohybové ovládání nebo ovladač s dotykovou obrazovkou.

Po jistou dobu bude NX koexistovat s Wii U, protože na obě platformy vyjde příští rok nová Zelda. Rozhodně tedy majitelé prozatím poslední konzole od Nintenda nemusí mít strach, že by je firma hned hodila přes palubu.

Ostatně, na letošní E3 se podle slov Takašiho Močizukiho z Wall Street Journal NX neobjeví – na rozdíl od už zmíněné nové Zeldy. Podle magazínu Nikkei se dalších informací ohledně NX dočkáme až na konci roku 2016.

Ve finanční zprávě také Nintendo uvádí, že Wii U se za tři roky prodalo 12,6 milionů kusů. Meziročně pak má Nintendo propad v oblasti zisku 61 procent. Pokud se ale podíváte na zveřejněná čísla blíže, uvidíte, že na vině jsou velké výdaje, pravděpodobně související s vývojem NX.

Jinak má firma zajištěný rozpočet a naopak se meziročně navýšil hrubý zisk. Nicméně je jasné, že se Nintendo primárně připravuje na rok 2017 jako na klíčový rok – ovšem s tím, že se vydání NX započte do finančního roku 2016 (ten končí právě v březnu 2017), který by měl nový hardware, společně s investicemi do mobilních her, vylepšit.

Nejnovější články