Žaloba Activision na Infinity Ward rozšířena i na EA
zdroj: tisková zpráva

Žaloba Activision na Infinity Ward rozšířena i na EA

22. 12. 2010 11:48 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Jen jsme napsali, že Riccitiello nemá Activision v lásce a hned se ukazuje, že animosita je vzájemná. Activision se soudí s bývalými šéfy Infinity Ward, Jasonem Westem and Vincem Zampellou a nyní k nim přidali i EA. Pokud jste tuto kauzu minuli, vězte, že na začátku byl okamžik, kdy v březnu do kanceláří Infinity Ward vtrhla ochranka Activisionu a vyvedla oba zmíněné muže s tím, že jsou vyhozeni pro porušení subordinace. Oba se prý měli několikrát setkat s Johnem Riccitiellem z EA a jednali s nimi o opuštění Activisionu a přechodu pod křídla EA.

Problém Activisionu ovšem nastal ve chvíli, kdy se v protestu zvedlo skoro padesát členů Infinity Ward a odešlo za bývalými šéfy. Že není situace jednoduchá naznačuje zpráva, že Infinity Ward údajně nedostalo nasmlouvané prémie z prodejů Modern Warfare II. Ve výsledku dvojka vývojářů žalovala Activision a Activision žaloval je. Tím ovšem celé divadlo neskončilo, tím teprve začalo.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

V nové verzi žaloby totiž EA „konspirovalo za účelem odlákání nezávislé společnosti se zaměstnanci Activisionu včetně designérů, programátorů a dalších členů Infinity Ward, což by připravilo studio o lidské zdroje a záměrně ohrozilo další budoucnost her Call of Duty“. Na dvojku vývojářů se pak snáší kritika hlavně za „neochotu pracovat na dalším díle Call of Duty a zvláště neochota spolupracovat s Treyarchem“. EA se zase snažila rozvrátit Infinity Ward a podpořit tak vlastní konkurenci CoD, Battlefield a Medal of Honor. Nu, ale pro oba vývojáře a ani EA to není zcela veselá záležitost. Activision totiž požaduje kompenzaci 400 milionů dolarů.

Na odpověď EA jsme nemuseli dlouho čekat. „Tohle celé je PR naplněné malichernostmi a úmyslnou snahou změnit veřejné mínění. Activision se snaží zakrýt fakt, že nemají žádnou odpověď na oprávněný nárok dvou zaměstnanců, které propustili a nyní chtějí dostat peníze, jež jim byly za práci přislíbeny“.

Komplexní obrázek si o celé situaci uděláme jen velmi obtížně. Žaloba Activisionu je velmi členitá a tento článek abstrahuje jen ty klíčové prvky, od nichž se další argumenty žalobce odvozují. Nicméně celé přetahování začíná vypadat trochu nedůstojně a jak Riccitiello poznamenává, s nespokojenými zaměstnanci máte na krku velký problém.

Nejnovější články