Xbox bude od konce dubna o třetinu levnější
zdroj: tisková zpráva

Xbox bude od konce dubna o třetinu levnější

18. 4. 2002 8:54 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Ve srovnání s konkurenční Playstation 2 relativně nízký počet prodaných Xboxů v Evropě a Japonsku přiměl Microsoft přikročit k zlevnění této herní konzole, ke kterému by mělo dojít podle dnešní tiskové zprávy už koncem dubna.

Z dosavadních 479 Euro (u nás rozmezí 15-20 tisíc) klesne cena Xboxu zhruba o třetinu na 299 Euro, což při přepočtu na momentálně silnou korunu znamená jen 9000 Kč. Musí se ale samozřejmě počítat s přirážkou dovozců, takže bych tipoval finální prodejní cenu kolem 11-12 tisíc korun. Ti nešťastníci, kteří si zakoupili v západní Evropě Xbox dříve za vyšší cenu, by měli být po předložení účtu obdarováni dvěmi hrami a ovladačem zdarma.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jak jsme vás informovali dříve, nejsnadnější cesta k pořízení Xboxu v ČR je návštěva distribuční sítě JRC, kde se minulý týden rozrostla nabídka herních titulů na rovnou patnáctku. Najdete mezi nimi všechny vlajkové hry pro tuto konzoli, například Rallisport Challenge, Star Wars: Obi-Wan, Amped: Freestyle Snowboarding, Dead or Alive 3, Oddworld: Munch Oddysee nebo Halo: Combat Evolved, přičemž všechny hry stojí 2200 Kč s výjimkou dvou posledně jmenovaných, za které zaplatíte necelé tři tisíce. Narozdíl od zahájení prodeje Playstation 2 se prý zatím mnoho Xboxů neprodalo a všichni se zatím pouze chodí dívat na předvádění některých titulů, což bylo dosud způsobeno především přehnanou cenou.

Za důležité lze považovat i naše zjištění, podle kterého se dovozci těchto konzolí z Cenegy se domluvili s českým Microsoftem, že MS zaplatí jejich homologaci již nyní, i když oficiální cestou uvede Xbox na náš trh nejdříve koncem roku. Tím se potvrdily dřívější domněnky, že na předčasném dovozu Microsoft nijak netratí a naopak může být rád, že u nás vznikne nějaká hráčská základna.
zdroj: Tiscali Games, EuroGamer, PR

jd

Nejnovější články