The Sims Online herním propadákem?
zdroj: tisková zpráva

The Sims Online herním propadákem?

7. 2. 2003 12:12 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Negativně vyznívající recenze, špatná prodejnost, nuda.

Je vůbec možné, aby se takové výrazy spojovaly s nejprodávanější sérií všech dob The Sims? Podle všeho ano, alespoň co se týče nového "hitu" Sims Online. O této hře, která měla veškerá plus původního titulu přenést do prostředí internetu, se původně mluvilo pouze v samých superlativech, kdo by také hodlal zpochybňovat něco, co začíná tímto magickým slůvkem. Nová éra online hraní ale nepřišla, lidé si stěžují na celkovou nudnost a Sims Online vycházej prý i ze srovnání se screensavery jako ta horší volba.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Electronic Arts tedy asi příliš desetidolarovek nedostanou, právě tolik totiž činí měsíční poplatek za provoz herního účtu. Podle Newsweeku se The Sims Online stali během pouhé hodiny pro EA největší finanční katastrofou a sám prezident firmy John S. Riccitiello s nuceným úsměvem dodává, že nemuseli být tak optimističtí. The Sims Online měli být pro jeho firmu zcela novým zdrojem trvalých příjmů a také vstupem na dosud neprobádané pole trhu. Zatím se prodalo 105 000 kusů, do 30ti denní zkušební doby se zapsalo 82 000 hráčů, z čehož se rozhodla i nadále za hru platit slabší polovina. Protože EA rozhodně nechtějí investované peníze vyhodit z okna (ztráta se zatím pohybuje kolem $70 milionů), chystá se prý přidání spousty nového a zábavného obsahu. Druhým krokem, který má učinit hru atraktivnější, je snížení její ceny. Za krabici Sims Online nynější zákazníci zaplatí o celých $10 méně tedy zhruba $40. Nekupte to!

Protože nic není černobílé, pravděpodobně i zde se najdou lidé (a na naše poměry jich nebude málo), které Sims Online mohou zaujmout a kteří se u nich dobře pobaví. Pokud se mezi našimi čtenáři nachází někdo, kdo má s titulem praktické zkušenosti, budeme jen rádi, když se o ně podělí v diskusních forech pod touto novinkou. Samotná hra se však v Evropě začne oficiálně prodávat až 21.března (info). Mimochodem - večer by měl být od EA oficiálně ohlášen další (už šestý!) datadisk pro The Sims s názvem Superstar.

zdroj: SunSpot

kate

Nejnovější články