Age of Wonders III

Age of Wonders III

Články

Triumph Studios mění majitele - vývojáře Age of Wonders koupil Paradox

Vývojářská a vydavatelská firma Paradox Interactive do svého portfolia přidala Triumph Studios, mezi jejichž rodinné klenoty patří strategická série Age of Wonders, které se dohromady prodalo přes milion kusů a jejíž zatím poslední třetí díl vyšel v roce 2014, a dva díly akčního RPG Overlord. Nečekejte ale žádné nepřátelské převzetí ve stylu Vivendi hladovějícího po Ubisoftu. Tahle akvizice proběhla v přímo bratrském duchu.

Druhý velký Age of Wonders III datadisk nabídne nové rasy, třídy nebo kampaň

Stalo se běžnou praxí, že vychází hodně DLC téměř o velikosti (a ceně) klasických datadisků, ale naštěstí vychází jen málo datadisků o velikosti (a bohužel ne ceně) klasických DLC. Významy pojmů DLC a datadisk se nám tedy krásně mísí a jedno od druhého rozeznáme jenom v případě, že se některé studio rozhodne vydat obsahově opravdu macatý datadisk klasického střihu. Pak je jasné, s čím máme tu čest, třeba jako v případě druhého datadisku pro výbornou strategii Age of Wonders III s podtitulem Eternal Lords. Stejně jako v případě Golden Realms je totiž Eternal Lords natolik datatiskovitý datadisk ze staré školy, až se z toho člověk dojme. Pokud je fanoušek Age of Wonders III, samozřejmě. A co takový k slzám dojatý stratég může od datadisku čekat (až si utře slzu)?

Best of 2014: Nejlepší strategie

Kdyby psal Winston Churchill svůj slavný proslov v kontextu nejlepších strategií roku 2014, jistě by v něm zaznělo „Budeme s nimi bojovat na mořích a oceánech, ve vzduchu i ve vesmíru, na plážích i v bažinách, ve sněhu i na pouštích, na ulicích, v domech i v podivných zelených kalužích slizu. Budeme bojovat s lidmi, skřety, mimozemšťany, sami se sebou. A s tučňáky, budeme bojovat i s tučňáky.“ Válka prostě loni hrála ve strategiích prim, byť často ze zcela odlišných úhlů pohledu. Někde byla středobodem vaší činnosti, jinde výsledkem neúspěšné diplomacie. Odvrácenou tvář války jsme mohli vnímat jak na úrovni států, reálných či fiktivních, tak i z pozice běžných lidí, kteří se jen snaží přežít. Ve finále se po lítém boji objevila následující pětice skvělých strategií.

Datadisk pro Age of Wonders III nabídne novou kampaň a další tunu novinek

Aby bylo rovnováze vesmíru učiněno zadost, krom fanoušků sci-fi (viz představení strategie Ancient Space) se dnes vývojáři jali potěšit i příznivce fantasy strategií - oznámením datadisku Golden Realms pro výbornou strategii Age of Wonders III. Expanze přinese nové scénáře, nový příběh i nové herní prvky. Vše podstatné odhalí sáhodlouhé sedmnáctiminutové video. 

LEVEL 241 vzdává hold Elder Scrolls a rozdává Mount & Blade: Warband

Na stáncích, v supermarketech, na čerpacích stanicích, na nádražích, v herních obchodech JRC a Brloh, ale i v digitálních prodejnách Publero a Floowie. Tam všude už v tuto chvíli seženete za 99 korun, respektive 79 korun v e-verzi, nový LEVEL 241 s rudou obálkou, ve kterém si přečtete o sérii The Elder Scrolls a plnou hrou v podobě středověkého RPG Mount & Blade: Warband...

Základy práce s level editorem strategie Age of Wonders III

Na konci března vydaná strategie Age of Wonders III už v této chvíli dělá radost tisícovkám hráčů, kterým bude hezky dlouho trvat, než se proderou obsahem od tvůrců. Zároveň je ale hra připravená poskytnout hodiny zábavy hráčům s tvůrčímu choutkami, kteří se mohou vyřádit v přibaleném editoru, jehož možnosti prezentuje následující video.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
31. března 2014
Recenze