Soubojový systém Final Fantasy XV umožní i plížení a útoky ze zálohy
zdroj: tisková zpráva

Soubojový systém Final Fantasy XV umožní i plížení a útoky ze zálohy

1. 2. 2016 14:12 | Video | autor: Aleš Smutný |

Vypadá to, že se Final Fantasy XV nebojí změn a po dlouhé době se tvůrci pokusí naservírovat opět o něco aktualizovanou hratelnost. Že soubojový systém bude více akční, než v předešlých „hlavních“ dílech série víme už nějaký ten pátek a nově si můžete udělat i přehled, jaké asi bude jejich tempo. Především se ale na nových záběrech předvádí i pasáže, kdy se v roli Noctise můžete plížit, schovávat za překážkami a útoky zezadu likvidovat nic netušící strážné na jednu ránu. 

Celý systém vypadá o to efektivněji díky Noctisovu teleportu, díky němuž se jde plížit, ale i přepadávat mnohem rychleji. Nicméně, plížení nebude hlavní činností a tak dříve či později na klasický boj dojde. V něm se představuje ryze akční systém, který ovšem má nabízet dostatek okének, díky kterým nebudete jen v jednom kole, ale stihnete i přepínat na společníky, vytvářet kooperační komba a mít trochu větší přehled o bitvě.

Nejvíce mi momentálně tempo a styl bojů evokují Final Fantasy Type-0. Není divu, hlavním šéfem vývoje Type-0 byl Hadžime Tabata, který po řadě krachů převzal vývoj Final Fantasy XV a právě s jeho příchodem se konečně začala hra blížit datu vydání. Dá se tedy čekat, že budou tyto tituly sdílet podobný styl a prvky hratelnosti a právě soubojový systém z Type-0 rozhodně není špatný.

Je celkem zřejmé, že se hra blíží stavu hodnému oznámení data vydání. To bychom se měli dozvědět 30. března a to rovnou v rámci samostatného slavnostního večera v Los Angeles.

zdroj: Archiv

Nejnovější články