Výsledky čtenářské ankety Games.cz a Levelu: Kdo jste a co si myslíte o naší práci?
zdroj: tisková zpráva

Výsledky čtenářské ankety Games.cz a Levelu: Kdo jste a co si myslíte o naší práci?

21. 5. 2016 16:01 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Po dlouhé tři týdny jsme na přelomu března a dubna sbírali hlasy ve společné anketě Games.cz a Levelu. Cílem bylo posbírat vaše názory na naši práci, ale také zjistit něco o vás samotných. Na dotazník nakonec odpovědělo skoro 7 tisíc čtenářů (jeden z nich vyhrál grafickou kartu Asus Strix R-390x) a předpokládáme, že i vás zajímá, jak to všechno dopadlo. Nejzajímavější informace z ankety najdete v článku.

Výsledky ankety jsou velmi důležité samozřejmě hlavně pro nás. Víme díky nim, o jaký druh obsahu máte a nemáte zájem, a jak hodnotíte naši práci. Navíc jsme se z ankety dozvěděli víc informací o vás - čtenářích. Kolik vám je let, jaké máte vzdělání a podobně.

Ankety se zúčastnilo přesně 6958 respondentů. Hned při úvodním „třídění” vyšlo najevo, že 3733 z nich četlo v posledních třech měsících pouze Games.cz, 712 pak pouze LEVEL a 2171 pak LEVEL i Games.cz. Zbylých 342 respondentů uvedlo, že v poslední době ani Games.cz, ani LEVEL nečetli.

Co se týče konkrétních výsledků, mnohé z nich nás velmi překvapily a nutno poznamenat, že většinou příjemně. Ostatně, naše stručné postřehy najdete pod každým z grafů níže.

anketa_grafy_Stránka_03m zdroj: tisková zpráva

Je zřejmé, že anketu vyplnili hlavně pravidelní návštěvníci Games.cz, ale fakt je, že podobná čísla četnosti návštěv získáváme i z nástrojů jako Google Analytics. Do ankety se ale pochopitelně zapojilo méně nahodilých návštěvníků než kolik na náš web reálně chodí.

anketa_grafy_Stránka_01m zdroj: tisková zpráva

Překvapilo nás, jak málo je pro vás důležitá cena časopisu a vzhled obálky. Na druhou stranu fakt, že více než polovina z vás uvedla, že se při koupi Levelu rozhoduje na základě recenzovaných her a tematických článků nás potěšil. Našim cílem bylo, abyste si LEVEL kupovali kvůli dobrému čtení.

anketa_grafy_Stránka_04m zdroj: tisková zpráva

Velmi pozitivní hodnocení, děkujeme za něj! Relativně nejhůře dopadly v této otázce podcasty Tea Club a Fight Club, následované diskusními fóry. Naopak skvěle dopadlo hodnocení hlavní náplně webu - tedy herního zpravodajství, recenzí a témat.

anketa_grafy_Stránka_02m zdroj: tisková zpráva

I s obsahem Levelu jste podle všeho velmi spokojeni. Naprostá většina rubrik přesáhla v oblíbenosti 70 procent respondentů!

anketa_grafy_Stránka_05m zdroj: tisková zpráva

Váš zájem o více článků o hardwaru a více videorecenzí je evidentní a my se podle něj samozřejmě zařídíme. Velmi nás překvapil váš zájem o články o deskových hrách - čekali jsme naopak větší touhu po článcích o esportech.

anketa_grafy_Stránka_06m zdroj: tisková zpráva

Kontroverzní otázka, víme. Ale reklamy náš web živí a bez nich bychom jej nebyli schopni financovat. Jsme rádi, že naprostá většina z vás to chápe.

anketa_grafy_Stránka_07m zdroj: tisková zpráva

Už dlouho vám ve Fight Clubu i při dalších příležitostech opakujeme, že přestože diskuse sledujeme a jsme rádi, za vaše názory v nich, není možné brát většinový názor z fór jako vyjádření vůle většiny čtenářů. Tento graf ukazuje, proč tomu tak je.

anketa_grafy_Stránka_08m zdroj: tisková zpráva

Čísla uvedená v grafu představují tentokrát počet respondentů, kteří danou volbu zvolili. Z výsledků vyplývá váš jasný příklon k digitální distribuci her. V obchodě si řada z vás koupí 1-3 hry ročně, podle všeho hlavně „srdcovky” a sběratelské edice. V digitální distribuci pak ale nakupujete takříkajíc ve velkém.

anketa_grafy_Stránka_09m zdroj: tisková zpráva

Další příjemné překvapení a velké povzbuzení pro naši práci. V této otázce bylo možné zaškrtnout více odpovědí najednou a za vaši důvěru v recenze z naší dílny jsme moc rádi.

anketa_grafy_Stránka_10m zdroj: tisková zpráva

Tento graf je jen stručným potvrzením toho, co se o Games.cz obecně říká - web navštěvují aktivní hráči, kteří se svému koníčků věnují naplno a rozumí mu.

anketa_grafy_Stránka_11m zdroj: tisková zpráva

Graf, který by mohl zajímat české herní vývojáře. Z pohledu celkové návštěvnosti jsou mezi čtenáři samozřejmě minoritou, ale fakt, že skoro čtvrtina našich čtenářů se buď vývoji aktivně věnuje, nebo by se do něj ráda zapojila, dokazuje, že česká scéna má stále kde brát nové lidi.

anketa_grafy_Stránka_12m zdroj: tisková zpráva

Opět potvrzení toho, co už dlouho tušíme. Games.cz a LEVEL čtou v drtivé většině lidé starší 25 let. Konkrétně tvoří 73 procent našich čtenářů.

anketa_grafy_Stránka_13m zdroj: tisková zpráva

Co se týče vzdělání, převažují mezi vámi středoškoláci a vysokoškoláci, dohromady tvoří neuvěřitelných 79 procent publika Levelu a Games.cz.

anketa_grafy_Stránka_14m zdroj: tisková zpráva

Poslední graf zobrazuje pracovní zařazení našich čtenářů. I tady se samozřejmě projevuje věkové složení, kdy jasně převažují dospělí, pracující lidé.

Nejnovější články