Virálka Valve odkazuje na Half-Life 2: Episode Three
zdroj: tisková zpráva

Virálka Valve odkazuje na Half-Life 2: Episode Three

18. 4. 2011 9:09 | Téma | autor: levis |

Po pátečním rozjezdu posledního odpočítávání do vydání Portalu 2, který bude podle čísel z pondělního rána uvolněn za necelých osmadvacet hodin, mezi fanoušky oprávněně vyklíčila zlost nad tím, že celá virální kampaň Valve se točila "jenom" okolo Portalu 2. Jestli si také myslíte, že všechny ty přidané levely do her, kryptované emaily a mnohosmyslné zprávy musejí nutně vést k něčemu dalšímu, máme pro vás dobrou zprávu - tahle internetová společenská hra přezdívaná Potato Fool's Day rozhodně nekončí, a co víc, nakonec snad opravdu směřuje k odhalení Half Life 2: Episode 3.

Na oficiální Wikipedii a později ve fanouškovském pořadu Steamcast, jehož autoři s Valve dlouhodobě spolupracují, se totiž objevil zašifrovaný soubor s fiktivní zprávou pro jakéhosi C.J., což je nejspíš Cave Johnson z laboratoří Aperture Science. "Ještě to není u konce, nakazili se i ostatní," píše se v začátku zprávy, a pak přichází ta dlouho očekávaná věta: "Celou tu věc jsme navrhli, aby byla pořádně odolná. Materiál se získal snadno, protože každý si myslí, že jde jenom o obyčejný ledoborec."

Právě o ledoborci Borealis z dílen Aperture Science se začalo mluvit v Half-Life 2: Episode Two. Aby firma předstihla své konkurenty z Black Mesa, urychlila vývoj, a proto zřejmě způsobila bezpečnostní chybu, v jejímž důsledku celá loď zmizela.

A protože v uniklém artworku k Episode Three bylo celou loď vidět s implantovanou technologií Combine, nemůže být pochyb o tom, kam nové indicie směřují. Tím spíš, že C.J. se na konci zprávy pro úplnost dočká i zmínky o Black Mesa. Že by... ? Že by se po všech těch letech skutečně blížilo oznámení Half-Life: Episode Three?

Nejnovější články