Transport Tycoon Deluxe vždy po ruce aneb Open TTD v browseru
zdroj: tisková zpráva

Transport Tycoon Deluxe vždy po ruce aneb Open TTD v browseru

21. 3. 2013 12:51 | Téma | autor: Petr Poláček |

V nejnovějším podcastu Fight Club #122 (slyšte tady, brzy i uvidíte) padl dotaz na redakci, zdali bychom si s vámi nechtěli občas zahrát multiplayer Transport Tycoon Deluxe. Inu, rád bych, když bude chvilka více času. Ale proč spoléhat na mě nebo na ostatní kluky v redakci, když si prakticky kdykoli můžete dát mulťák s ostatními hráči v Open TTD. V každou denní i noční dobu běží serverů více než dost. Navíc už k tomu ani nepotřebujete mít po ruce nainstalovaní Open TTD na lokále, protože hra je v zásadě v celé své šíři přístupná online z této stránky. Nevím jak dlouho, ale já tam zabloudil až nyní.

Singleplayer se zdá být na chlup stejný jako v Open TTD (logicky, když to je Open TTD), multiplayer je zatím tak trošku experiment ale během chvilky, kdy jsem ho zkoušel, docela fungoval. Celá tahle sranda běží v HTML 5, podporuje všechny hlavní prohlížeče, a přestože si musíte Open TTD data tak jako tak stáhnout, jde o vítanou možnost, jak mít Open TTD po ruce všude, kde je internet.

Navíc si pozice i ze singlu ukládáte na server, což je neuvěřitelně příjemná věc. Těžko říci, jak browserová verze Open TTD bude fungovat na pomalejším internetu, ale vzhledem k tomu, že si hra stáhne data na lokál, neměl by s tím být zas až tak velký problém. Tedy při hraní singlu. Multiplayer, zejména při zatížení serveru, už asi bude trošku náročnější. Otestujte to sami a uvidíte. A já už to musím vypnout, jinak dnes nic nenapíšu...

Smarty.cz

Nejnovější články