Tohle není Starblo, ale Harbinger - takové hezké "Diablo ve sci-fi kabátě"
Příšerný pracovní název označuje přesně to, co jste si mysleli, že označuje – koncept Diabla ve vesmíru či sci-fi settingu. Jak píše David L. Craddock ve své chystané e-knížce o Blizzardu "Stay Awhile and Listen", z níž postují úryvky na Shacknews, po vydání Diablo II se v Blizzard North utvořily dva týmy. Jeden vyvíjel další Diablo a druhý, který také dělal Diablo, ale se snahou o inovaci. A ta měla po několika okamžitě zamítnutých návrzích spočívat v přenesení Diablo konceptu do vesmíru.
Starblo mělo dle Craddocka sestávat z několika aktů, ale namísto procházení levelů v rámci jednoho světa by hráč měl k dispozici vlastní upravitelnou vesmírnou bárku, s níž by cestoval a vybíjel a lootoval planet více. Jak vzpomíná Craddock : „Když Dave Brevik a Erich a Max Schaeferovi v létě roku 2003 z Blizzard Norht odešli, Starblo tým už měl za sebou několik hratelných verzí své hry, ale stále neměli pořádný název.“
Vzhledem k tomu, že žádné Diablo ve vesmíru nikdy nevyšlo, je jasné, jak projekt Starblo skončil. V koši, stejně jako celá řada dalších konceptů a nápadů, které se v rámci Blizzardu urodily. A já sám za sebe říkám, že mě to mrzí, protože jestli mě na Diablo hrách něco opravdu neláká, je to jejich fantasy setting. Třeba takový Harbinger z roku 2003 je v zásadě klasický a obyčejný Diablo klon, ale bavil jsem se u něj náramně právě pro sci-fi/vesmírné prostředí…