Starblo od Blizzardu mělo být Diablo ve vesmíru, ale není
zdroj: tisková zpráva

Starblo od Blizzardu mělo být Diablo ve vesmíru, ale není

23. 10. 2012 13:14 | Téma | autor: Petr Poláček |

Navenek to vypadá, že vývojáři ve studiích Blizzardu mají většinu pracovního týdne nohy na stole, ale aby se neřeklo, že nic nedělají, tak občas hrábnou do klávesnice, aby se vývoj jejich libovolné hry pohnul. Jenže realita je samozřejmě jiná  - hlavním důvodem, proč Blizzardu všechno tak trvá, je perfekcionismus. Ten ale nejenom prodlužuje vývoj každé hry, on také zabíjí jakékoli nové koncepty a hry, které neukážou dostatek potenciálu. A jedním z takových projektů, který neukázal potřebný potenciál, bylo i Starblo.

Tohle není Starblo, ale Harbinger - takové hezké "Diablo ve sci-fi kabátě"

Příšerný pracovní název označuje přesně to, co jste si mysleli, že označuje – koncept Diabla ve vesmíru či sci-fi settingu. Jak píše David L. Craddock ve své chystané e-knížce o Blizzardu "Stay Awhile and Listen", z níž postují úryvky na Shacknews, po vydání Diablo II se v Blizzard North utvořily dva týmy. Jeden vyvíjel další Diablo a druhý, který také dělal Diablo, ale se snahou o inovaci. A ta měla po několika okamžitě zamítnutých návrzích spočívat v přenesení Diablo konceptu do vesmíru.

Starblo mělo dle Craddocka sestávat z několika aktů, ale namísto procházení levelů v rámci jednoho světa by hráč měl k dispozici vlastní upravitelnou vesmírnou bárku, s níž by cestoval a vybíjel a lootoval planet více. Jak vzpomíná Craddock : „Když Dave Brevik a Erich a Max Schaeferovi v létě roku 2003 z Blizzard Norht odešli, Starblo tým už měl za sebou několik hratelných verzí své hry, ale stále neměli pořádný název.“

Vzhledem k tomu, že žádné Diablo ve vesmíru nikdy nevyšlo, je jasné, jak projekt Starblo skončil. V koši, stejně jako celá řada dalších konceptů a nápadů, které se v rámci Blizzardu urodily. A já sám za sebe říkám, že mě to mrzí, protože jestli mě na Diablo hrách něco opravdu neláká, je to jejich fantasy setting. Třeba takový Harbinger z roku 2003 je v zásadě klasický a obyčejný Diablo klon, ale bavil jsem se u něj náramně právě pro sci-fi/vesmírné prostředí…

Nejnovější články