SCORE 158 se Stalkerem, C&C3, Crysis a 4 plnými hrami
zdroj: tisková zpráva

SCORE 158 se Stalkerem, C&C3, Crysis a 4 plnými hrami

28. 3. 2007 0:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Nové číslo časopisu SCORE je i tentokrát napěchované kvalitním obsahem, který většinou jinde nenajdete.

news zdroj: tisková zpráva Hovoříme zejména o sekci preview, kde je to jeden žolík za druhým – reportáž z návštěvy německého studia Crytek a nové informace o Crysis (viz související dodatky ranní krize a o členění skupinek vývojářů u Bludra), dále rozsáhlé původní interview s Billem Roperem o Hellgate London, vlastní dojmy z předváděčky Kane & Lynch nebo třeba preview Juiced 2 či Unreal Tournamentu III. O pár stránek dál následují recenze, kterých je sice "pouze" 15, ale jména nepochybně zaujmou – velkou trojici Stalker, Command & Conquer 3 (oproti jinému magu značně rozdílné hodnocení!) a Jade Empire doplňují mj. Silverfall, Teenage Mutant Ninja Turtles, Tortuga: Two Treasures či Titan Quest: Immortal Throne. Právě z pětistránkové recenze Stalkera nabízíme úryvek podepsaný Mikolášem Tučkem, který po nevydařeném výletě do Londýna už byl začátkem března ve Varšavě výrazně úspěšnější a nakonec vytáhl z rukávu čistou osmičku:

    Hlavní příběh a vedlejší úkoly jsou jako jing a jang. Základní linka je hodně povedená a hon za Strelokem, později odhalování podstaty Zóny, je skutečně pohlcující. Úkoly jsou dostatečně variabilní, tu pomáháte v obraně proti přesile, jinde se musíte dostat do tajné laboratoře, tu jdete sami, onde naopak máte k ruce několik dalších stalkerů. To vše v měnícím se počasí a za střídání dne a noci. U vedlejších úkolů sklouzáváme ke klasickému stereotypu „najdi a přines“ či „najdi a zabij“ a jejich atraktivita ještě zeslábne díky chudým dialogům. Je dobré, že děj dostane alespoň jistý nádech rozvětvenosti, bohužel z našeho pohledu není přesně jasné, proč je plnit. Zajímavé odměny se zde neskrývají, a poněvadž vývoj postavy tu (jsme v akční hře) chybí, je to hodně dobrovolné. Nicméně oceňujeme, že když si pár úkolů nabereme, můžeme něco splnit po cestě, jindy se třeba jen informujeme na nějakou zapadlou truhlu. Čili mohlo to být lepší, ale díky za vaši účast, vedlejší úkoly... [více v recenzi Stalkera ve SCORE 158]
Fajnšmekrům nemůžeme upřít informaci o tématech – vedle velkého článku "Milujeme tycoony" seznamí časopis čtenáře se stále existujícím fenoménem hraní her přes e-mail a za zmínku stojí i rozhovor s Kenem Livingstonem, zakladatelem Eidosu. Zbývá ještě DVD, kde se kromě demoverzí a SCORE Live opět nachází čtyři plné hry, většinou samé hity - dominuje jim moderní RTS Act of War: Direct Action (85%, 2005), platinová edice RTS/RPG Spellforce (88%, 2003-2005, tedy základní hra The Order of Dawn v češtině plus dva datadisky The Breath of Winter a Shadow of Phoenix), futuristické Wipeout-like závody Powerdrome (58%, 2005) a pokračování zlomyslné hříčky z minulého čísla, Neighbours from Hell 2 (75%, 2004). SCORE 158 je na stáncích od 27. března.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články