Nejlepší a nejhorší hry roku 2003 podle GameSpotu
zdroj: tisková zpráva

Nejlepší a nejhorší hry roku 2003 podle GameSpotu

22. 12. 2003 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Stejně jako loni i letos americký magazín GameSpot (resp.

jeho redakce) vyhlásil nejlepší a nejhorší hry uplynulých 12 měsíců v řadě různých kategorií napříč platformami. My se zde nebudeme zabývat všemi jejich kategoriemi, ale jen těmi základními nebo zajímavými z hlediska nominace her pro PC. První zveřejněnou kategorií byla ta o nejoriginálnější hudbu ve hře. Nominovány byly tituly - Breath of Fire (PS2), Castlevania (PS2), Ghost Master (PC), Freedom Fighters a Voodoo Vince (Xbox). Vítězem se stala hra Freedom Fighters pojednávající o ruské invazi do New Yorku, která v recenzi sklidila od Frixe skutečně vysoké hodnocení (90%).

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Kategorii o nejlepší příběh, kde byly nominovány hry Beyond Good & Evil, Deus Ex: Invisible War, Fire Emblem (GBA), Prince of Persia a Star Wars: Knights of the Old Republic, vyhrála hra Beyond Good & Evil, která se v ČR prodává od pátku a kterou u nás zrecenzujeme během příštího týdne. Další kategorie hlasování se dotkla nejlepších zvukových efektů. Nominovány byly tituly - Call of Duty, Lord of the Rings: Return of the King, Silent Hill 3, Rainbow Six 3: Raven Shield a URU: Ages Beyond Myst. Vítězem se tady stala hra URU: Ages Beyond Myst, pokračování úspěšné série adventur, která navíc hráčům nabízí možnost prozkoumávat tajemné světy on-line.

GameSpot nezapomněl ani na kategorii, ve které hodnotil technickou stránku her. Kategorii o nejlepší technické provedení, ve které byly nominovány projekty Deus Ex: Invisible War (to snad nemyslí vážně? - pozn.jd), Drome Racers (GBA), The Getaway (PS2), Prince of Persia a SSX3 (Xbox, PS2, GC), vyhrála nakonec konzolová SSX3. Úspěch zaznamenaly konzole také v kategorii o nejlepší dabing, ve které v konkurenci dvou mj. i PCčkových titulů jako Prince of Persia a The Simpsons: Hit and Run zvítězila The Getaway, klon GTA pro PS2. Také nejvyšší příčka v kategorii o nejlepší umělecké provedení patří hře pro konzole - Legend of Zelda (GC), která byla nominována mj. i vedle Silent Hill 3 a Beyond Good & Evil.

Výhradně PCčkovým titulům patří logicky kategorie o nejlepší datadisk. Do finále se dostaly Anarchy Online: Shadowlands, BF1942: Secret Weapons Over WWII, Civilization III: Conquest, C&C: Generals Zero Hour a Warcraft III: The Frozen Throne. Vítězem této kategorie se stal posledně jmenovaný přídavek pro RTS od Blizzardu (naše recenze, 85%). V jiné kategorii se zase utkaly hry založené na filmových předlohách. Vedle konzolové Buffy The Vampire Slayer se do nominací dostaly hry LotR: RotK, The Simpsons: Hit and Run, Tron 2.0 a také RPG Star Wars: Knights of the Old Republic, které si odneslo vítěznou trofej (naše recenze, 97%). Nejlepší multiplatformovou hrou se mezi finalisty Beyond Good & Evil, Freedom Fighters, LotR: RotK a Tiger Woods PGA Tour 2004 stal Prince of Persia: The Sands of Time (naše recenze, 87%).

Nejzábavnější hrou Gamespot označil titul The Simpsons: Hit & Run, jehož recenzi si u nás budete moci přečíst už za pár dnů. Nejlepší multiplayerovou hrou za rok 2003 se stal opět Warcraft III: The Frozen Throne. Nominovány přitom byly America's Army: Special Forces, Call of Duty, Capcom vs. SNK2 EO (Xbox) a RtCW: Enemy Territory. Za zmínku určitě stojí i kategorie nejtrapnější hry roku, kde byly nominovány Dead or Alive Extreme Beach Volleyball (Xbox), Fugitive Hunter (PS2), Gods and Generals, Outlaw Volleybal (Xbox) a Postal 2. Jak se dalo předpoládat, zde vyhrála hra Dead or Alive Extreme Beach Volleyball. Cenu za největší zklamání co se odkladů týče, si odnesla pochopitelně Half-life 2. Únik jejího zdrojového kódu na internet byl podle redaktorů GameSpotu největší událostí roku na poli novinek, s čímž se dá jedním dechem souhlasit.

zdroj: GameSpot

ko

Nejnovější články