Michael Fassbender se objeví v hlavní roli Assassin's Creed filmu
zdroj: tisková zpráva

Michael Fassbender se objeví v hlavní roli Assassin's Creed filmu

9. 7. 2012 18:43 | Téma | autor: Petr Poláček |

Obvykle se raději tematice filmových zpracování her vyhýbám(e), protože více, než klasické filmové projekty mění ty herní režiséry, produkční a distribuční společnosti, herecké i scenáristické obsazení a nakonec většina z nich stejně krachne. Výjimku si však zaslouží dnešní zmínka na Variety, podle které Ubisoft vycouval z rýsujícího se kšeftu se Sony ohledně filmové adaptace třicetimilionové (co do počtu prodaných kusů) série Assassin’s Creed. Ubisoft si totiž kompletní produkci hodlá zajistit sám skrze svou filmovou divizi Ubisoft Motion Pictures a do role herce a zároveň producenta obsadila populárního a nejenom ženami obletovaného (na gauči u telky nebo v kině) Michaela Fassbendera, který se nedávno promenádoval na plátně třeba v Prometheovi.

Divize Ubisoft Motion Pictures byla založena s cílem přinést Ubisoftu další zdroj tolik potřebných příjmů z televizních a filmových adaptací populárních značek Ubisoftu. Zároveň si chce Ubi skrze UMP pohlídat kvalitu výsledných produktů, aby se neopakovalo komerční i kvalitativní fiasko z filmovou adaptací Prince of Persia, jak trefně připomíná Varienty.

Právě úkolem UMP bude nyní dát dohromady všechny podklady nutné k produkci filmu, což znamená režiséra, scenáristický tým a tak dále. Pak bude UMP hledat partnery, aby film zafinancovala. Jinak řečeno to znamená, že i v případě Assassin’s Creed filmu může v následujících měsících dojít k milionu změn a výsledkem může být, že se film nikdy neobjeví.

Tohle riziko je ale přeci jenom trošku menší, protože Ubisoft hodlá maximální množství produkční práce alokovat na svá studia, což platí kupříkladu o vizuálních efektech. Je ale otázka, nakolik jsou studia, zvyklá na tvoru materiálu herního, schopná zpracovat materiál pro film. Kvalitativní standardy se sice čím dál tím více smazávají, ale pořád tam jsou.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Assassin’s Creed samozřejmě není jedinou položkou v plánu filmové divize Ubisoftu. Šéf firmy Yves Guillemot by rád viděl filmovou adaptaci série Ghost Recon a na kanále Nickelodeon by měl běžet TV seriál dle značky Raving Rabbids. Ubisoft má značek, které by stály za zfilmování, docela dost. A když říkám zfilmování, tak nemyslím jenom hrané filmy. Třeba takový kreslený TV seriál s Raymanem by se mi docela líbil...na Ferdu mravence jsem se díval rád a Včelku máju taky. Nevím proč, ale Rayman ve mě tyhle dvě „klasiky“ dost evokuje.

A pokud bych si měl vybrat, podle kterého Assassin's Creed dílu, respektive doby, by měl být psán scénář, tak bych volil buď díl první, nebo spíše něco nového - období v AC hrách nezpracované, hrdinu v AC hrách neviděného.

Nejnovější články