Jaké hry vyjdou v prosinci?
zdroj: Vlastní foto autora

Jaké hry vyjdou v prosinci?

30. 11. 2020 16:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Rok 2020 se chýlí ke konci a s ním i herní sezóna. Seznam prosincových her pěkně prořídl, ale stále se v něm najdou očekávané a slibné kousky. Jedním z nich je samozřejmě Cyberpunk 2077, pokud tedy CD Projekt RED dodrží termín a hra už konečně skutečně vyjde…

1. 12. Chronos: Before the Ashes (PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia)

Hra Chronos vyšla už v roce 2016 jako launchový titul brýlí Oculus Rift, ale po čtyřech letech vás zbavuje nutnosti vlastnit virtuální realitu a stává se z ní „obyčejné“ multiplatformní RPG s hodně zajímavým systémem stárnutí. Pokaždé, když zemřete, vaše postava zestárne, a zatímco zamlada je rychlá a silná, později převládnou její tvořivé schopnosti, aby nakonec byla moudrá ve svém stáří. No nezní to skvěle?

zdroj: Gunfire Games

1. 12. Empire of Sin (PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch)

Manželé Romerovi nám konečně předvedou, jak podle nich vypadá tahová strategie z prostředí mafie a prohibice v amerických 20. letech minulého století. Ve hře se budete starat o blaho vlastní mafiánské rodiny, vydělávat peníze na každém rohu (možná doslova) a s pomocí čtvercové sítě bojovat s konkurencí. To vše v doprovodu zvučných historických jmen, mezi kterými nemůže chybět například Al Capone.

zdroj: Archiv

1. 12. Twin Mirror (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Tvůrci přelomové epizodické adventury Life is Strange se vrací na scénu s další adventurou lákající na mrazivou atmosféru nadpřirozené zápletky. Čeká vás inspirace kultovním seriálem Twin Peaks, pokročilá schizofrenie hlavního hrdiny a zápletka poukazující na hrůzný čin, který si člověk s rozdvojenou osobností nevybavuje. Dopadne to líp než Vampyr a Tell Me Why od stejného studia?

zdroj: Dontnod

3. 12. Immortals Fenyx Rising (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia)

Ubisoft po delší době přichází s novou velkou značkou, která čerpá inspiraci například ze série Assassin’s Creed a konkurenční The Legend of Zelda: Breath of the Wild. V duchu studia jde opět o expanzivní otevřený svět, ve kterém budete jako hrdina bojovat s mytologickými monstry a naslouchat řeckým bohům. Adamovy dojmy byly veskrze pozitivní, tak uvidíme, jak tato novinka dopadne v recenzi.

zdroj: Ubisoft

8. 12. Call of the Sea (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Máte chuť na adventuru rámcově podobnou například výbornému Firewatch? Pak byste si Call of the Sea neměli nechat ujít. Obě hry sdílí stejnou dabérku, pohled z první osoby a mysteriózní zápletku. Tentokrát se ale vydáváte na nezmapovaný ostrov kdesi uprostřed oceánu, kde v 30. letech minulého století hledáte svého badatelského manžela. Řítí se na nás skrytý klenot letošního roku?

zdroj: Raw Fury

10. 12. Cyberpunk 2077 (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia)

Nechme stranou vtipy o tom, že nejočekávanější hra současnosti ani tentokrát nestihne termín. CD Projekt RED s kamennou tváří tvrdí, že už se nic měnit nebude, a odpočítáváme tak poslední dny do první návštěvy Night City. Těšte se na obrovské akční RPG s otevřeným futuristickým světem, stealthem, Keanu Reevesem a kdo ví, co ještě na nás čeká!

zdroj: CD Projekt RED

10. 12. Orwell's Animal Farm (PC)

Nestárnoucí, stále platné knižní dílo Farma zvířat se dočká své videoherní adaptace. Půjde o příběhovou manažerskou simulaci, v níž budete spravovat statek plný zvířat. Na základě vašich rozhodnutí se můžete dočkat konce, jaký zaznívá i v knižní předloze, či sedmi dalších konců. Zní to slibně a zajímavá by mohla být i role vypravěče, kterého dabuje Abubakar Salim neboli Bayek z Assassin’s Creed Origins.

zdroj: Nerial

11. 12. Medal of Honor: Above and Beyond (PC VR)

Je to tak, po mnoha letech dostaneme další díl série Medal of Honor. Má to ale jeden zásadní háček – titul je bohužel určený pouze pro počítačovou virtuální realitu. Jinak půjde o klasickou singleplayerovou střílečku z druhé světové války, ve které to nandáte Němcům. Doufejme, že hra bude mít úspěch, a nakopne tak vývoj dalších dílů nevyžadujících speciální brýle.

zdroj: Electronic Arts

16. 12. MXGP 2020 (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One)

Letošní závodní žně uzavře motocross. V licencované hře na vás čeká oficiální kariéra letošního ročníku, skutečné týmy, skutečné motorky, možnost vytvořit si vlastní tým, vytvoříte si i vlastní tratě a mimo jiné pro vás budou připravené i mapy s volnou jízdou či závoděním skrze waypointy. Bude to jízda? Uvidíme…

zdroj: Milestone

17. 12. Airborne Kingdom (PC)

Jednou z posledních letošních her se stane originální budovatelská strategie Airborne Kingdom. Hra z vás udělá starostu města plujícího po obloze za pomoci silných větráků. Budete řešit soběstačnost levitujícího kolosu i jeho stabilitu. Čas od času vyšlete letadla na sběr surovin z pevniny pod vámi, případně sami zakotvíte v pozemských městech, abyste doplnili další zásoby a rozšířili obyvatelstvo. Snad bude mít dobrý nápad i dobré provedení. S trochou štěstí by mohlo jít o příjemné zakončení spíše nepříjemného roku 2020.

zdroj: Epic

Další hry, které vyjdou tento měsíc

Nejnovější články